Digitally Imported: Música electrònica sense límits des del teu smartphone

Compartir

T’agrada la música electrònica? T’agradaria escoltar-la 24 hores al dia, de forma ininterrompuda? I, ja que hi som, podent triar l’estil segons la situació i el teu estat d’ànim? Si totes les respostes son afirmatives, Digitally Imported Radio es la teva aplicació per a mòbil.

Digitally Imported

En el moment de descarregar la versió per a Android (la versió analitzada), et demanaran que et registris com a usuari. Això permet la gestió d’un compte Premium i, a més, et dona l’opció de fer servir el servei Premium durant una setmana de manera totalment gratuïta. Quan ha passat la setmana, es passa automàticament a la versió gratuïta amb anuncis.

Ofereixen diferents qualitats d’àudio i configuracions depenent de si estem sota cobertura WIFI o 3G, a més de les clares diferències que hi ha entre la versió gratuïta i la Premium. A la versió gratuïta anem d’una qualitat baixa de 40k HE-AAC fins a una qualitat mitjana de 96k en format MP3, mentre que amb la Premium ens podem moure fins a una qualitat alta de 128k AAC o fins i tot 256k en format MP3.

Parlem ara de les emissores, on hi tenim una gran varietat d’estils on triar, amb un total de 51 canals. Si després d’una dura jornada laboral el que més us ve de gust es ficar-vos al llit i entrar en un profund son de relaxació, no hi ha res millor que la llista de canals “Chillout” o “Ambient”. Canals com “Lounge”, “Chillout Dreams”, “Chillout” o “Ambient” van perfectes amb aquest propòsit. No us preocupeu si us agrada escoltar aquest tipus de música mentre us quedeu adormits, disposeu d’un temporitzador per aturar la música després del temps que li digueu a l’aplicació.

Si en comptes de relaxar-vos el que voleu és energia com per exemple per realitzar una llarga sessió de tonificant exercici, la llista de canals creix molt més. Tenim per triar vàries llistes de canals, com per exemple Trance, Dance, House, Techno, Dub, Vocal o Hard. Dins de cadascuna d’aquestes llistes hi tenim una variada quantitat de canals on triar, tals com “Soulful House, “Electro House”, “Tech House”, “Hardcore”, “UK Garage”, “Techno”, “Classic Electronica”, “Oldschool Acid”… fins i tot hi ha un canal anomenat “Chiptunes”! Música que sona al més pur estil de videojoc antic.

Si això de fer esport no va amb vosaltres i la vostra elecció es tenir quelcom per escoltar de fons, anar en cotxe, estar amb els amics, o què sé jo… estic segur que entre les dues llistes de canals que us he citat i tots els canals que queden, sempre trobareu un que s’adapti al moment. Fins i tot podeu triar un canal anomenat “Classic EuroDisco” que farà les delícies dels més grans (i no tan grans) als que els agradi el bon Italo Disco de l’època.

Deixant ja el tema dels canals, hi ha quelcom que em sorprèn d’aquest servei, tant a la versió web com mòbil, i es que el temps de connexió entre que donem al botó del canal i comencem a escoltar la música és pràcticament nul, la resposta és immediata. Si ens basem en que tenim una connexió a Internet acceptable tampoc patirem talls, el servei és totalment fluid fins i tot a alta qualitat de so.

Què em deixo? Que també podreu gaudir de sessions de DJ a diferents canals, i que podreu participar als fòrums d’una comunitat d’usuaris realment gran, i és que aquest projecte porta en marxa des de l’any 1999, amb diversos premis darrera seu.

Realment em notareu emocionat parlant de les bondats de Digitally Imported i, com sabeu, les opinions que s’expressen a imatica.org son totalment imparcials i sinceres, però es que no es per menys. Aquest servei desprèn qualitat per tots costats i, encara que es tracti d’una radio online sense opció a triar cançons com si passa amb Spotify, el producte que ofereixen es realment bo i ampli. Per què dic que és ampli? Perquè a més emeten més estils de música mitjançant altres aplicacions, tals com SKYFM, a on podreu trobar una altra gran varietat de música Pop, Jazz, Rock, Oldies, Ska, JPOP, Salsa, Country o Piano; o les aplicacions Jazz Radio o Rock Radio: Al mateix estil de DI Radio, una gran varietat de canals musicals tant de Jazz com de Rock, depenent de l’aplicació que ens descarreguem.

I com que totes les coses bones sempre n’han de tenir de dolentes, aquesta no serà una excepció, i DI Radio té un gran inconvenient: la publicitat. Fa mesos que la faig servir i s’ha notat un increment significatiu en el nombre d’anuncis i, perquè no dir-ho, de pesadesa en ells. Si abans els anuncis eren pràcticament escassos i es mimetitzaven correctament amb el que estàvem escoltant, ara és possible estar al mig de la relaxant sessió de Chillout de la que parlàvem abans per a què, de cop, surti un nen cridant com un posseït com de bé s’ho vol passar per Nadal a Barcelona i com de maca és la vida en general. Si hem sobreviscut a l’espant i estem començant a agafar la son de nou és el moment del noiet que ens ofereix comprar un magnífic cotxe encara que no ens interessi i ja li haguem dit ni que sigui en pensament mil vegades que NO.

Un altre handicap del servei es el seu preu, tot i que això ja va a gustos i butxaques. El servei mensual té un preu de 4,99 dòlars, podent pagar 49 dòlars anuals. Personalment em sembla una mica car per molta varietat de canals que tingui, però també es cert que ofereixen un producte de molta qualitat. Si no patim la versió gratuïta tenim una quantitat enorme de música quan vulguem i a on vulguem (sempre i quan tinguem connexió a Internet). Val a dir, a més, que el preu inclou la llista de canals de SKY.FM, pel que la quantitat de canals creix significativament, 55 per ser exactes.

Val la pena aprofitar els set dies de prova que ofereixen en registrar-se com a nou usuari per a poder jutjar el producte, estic totalment segur de que no us decebrà en absolut.

Pàgina web de Digitally Imported, a on a més de descarregar l’aplicació, podreu escoltar la música mitjançant el navegador i el vostre reproductor de música favorit.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: