Disponible la nova MEPIS 8.5

Compartir

LinuxMantenint-se sobre la base estable de Debian, aquesta distribució està més dirigida als usuaris finals, que gaudiran d’un producte estable, de gran potència i senzill.

Col·laboradors – MEPIS és una distribució GNU/Linux basada en Debian, i es caracteritza per la reconeguda estabilitat d’aquesta, però al mateix temps també per una facilitat d’ús notable. Això, juntament amb la facilitat per a reconèixer maquinari, la fa indicada tant per als experts com per a novells. Incorpora assistents per a xarxa, targes gràfiques i altres. La llengua catalana s’hi incorpora de sèrie, i també trobareu el català al lloc web de la comunitat.

La nova versió manté la base de Debian 5.0 (Lenny), amb l’afegit d’un dels darrers nuclis (kernel), el 2.6.32 i l’actualització d’algunes aplicacions. Tot i això, la novetat és la inclusió de l’escriptori KDE 4.3.4, que sembla que ja ha arribat a un punt raonable de maduresa. També hi trobem el programari de gestió MEPIS Magic, un desenvolupament propi del projecte que permet configurar i gestionar aspectes del sistema tals com les connexions de xarxa o el servidor de finestres X per a instal·lar-hi nous drivers de targes gràfiques.

Properament sortiran el germà petit de MEPIS, AntiX, la versió compacta amb IceWm pensada per a ordinadors antics o poc potents, i una altra versió pensada per a USB de 1 GB. o més.

Qui vulgui provar-les, les pot trobar a la rèplica de Caliu o bé al lloc web de MEPIS. en versions de 32 i 64 bits.

Guillem Alsina