Disponible la segona beta d’Indiana

Compartir

Poques novetats destacables, com la inclusió de l’OpenOffice 2.3.1, per a aquesta nova versió de desenvolupament que segueix el calendari previst.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Indiana, el projecte d’OpenSolaris per construir una distribució d’aquest sistema operatiu per a usuaris finals i màquines desktop, ha alliberat la segona versió beta.

Aquest projecte es postula com una alternativa a les distribucions de Linux per a l’usuari final com Ubuntu o Fedora recolzant-se en la base d’OpenSolaris, el projecte de codi obert originat per Sun Microsystems en publicar el codi font del seu Unix propietari Solaris. Es distribueix en forma de Live CD instal·lable en el disc dur del nostre ordinador amb un instal·lador fàcil d’usar per un perfil d’usuari amb pocs coneixements i que supera en facilitat al tradicional instal·lador en mode text de Solaris.

Al mateix temps, Indiana s’erigeix en un camp de proves per a OpenSolaris i Solaris, en el qual provar nous programes i funcionalitats com, sense anar més lluny, el nou instal·lador.

Poques novetats destacables es compten entre les que presenta aquesta nova revisió. Podem esmentar la inclusió d’OpenOffice 2.3.1, JRE inclòs en el Live CD, drivers per a targes gràfiques NVIDIA, correcció de bugs trobats en la primera beta, i que ksh93 és la nova shell per defecte del sistema, mentre que bash continua essent la línia de comandes per defecte per als usuaris.

En ser una versió de desenvolupament, no es recomana la seva instal·lació en màquines de producció. Si el que necessitem és un sistema operatiu acabat, podem acudir a les compilacions que periòdicament Sun realitza d’OpenSolaris sota el nom de Solaris Express.

La descàrrega directa d’aquesta nova versió d’Indiana Developer Preview es pot fer des de http://dlc.sun.com/osol/indiana/downloads/current/in-preview2.iso

Més informació:

Anunci del projecte OpenSolaris
http://www.opensolaris.org/jive/thread.jspa?messageID=203628&tstart=0#203628

Guillem Alsina