Disponible nova beta de Firefox 4 amb interessants novetats

Compartir

FirefoxLa possibilitat de sincronitzar preferits entre els navegadors de diversos dispositius, i la funcionalitat Panorama per gestionar les pestanyes d’una manera molt visual, les més destacables.

Redacció – Mozilla ha posat a disposició de tots els internautes una nova actualització de la beta de Firefox 4, la segona en el que va d’agost i la quarta en total.

Entre les noves característiques d’aquesta nova revisió destaquem:

  • Firefox Sync. Com el seu nom deixa a entreveure, permet sincronitzar els marcadors, historial de navegació, contrasenyes, configuracions de Personas i altres elements, estiguin disponibles en diversos dispositius, sincronitzant-los per a traspassar els canvis d’un dispositiu a un altre. Empra un servidor intermedi per a això, i les dades s’encripten per tal de preservar la intimitat de l’usuari. Amb la instal·lació de la beta de Firefox 4 es convida l’internauta a obrir un compte a Firefox Sync per dur a terme aquest procés.

  • Panorama. Una nova manera d’organitzar les pestanyes obertes que ens permet agrupar-les temàticament o prioritzar-les. És la funcionalitat coneguda anteriorment com a Tab Candy.

També s’han inclòs millores a l’API de JavaScript i s’ha millorat el rendiment del vídeo natiu en HTML 5. Hi ha més canvis però són menys visibles, afectant més el rendiment intern i la compatibilitat del browser.

La quarta beta de Firefox 4 pot ser descarregada en 39 llengües i variants dialectals (com ara castellà europeu o d’Argentina), inclòs el català.

Més informació

Descàrrega de Firefox 4 beta

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina