Disponible OpenBSD 5.0

Compartir
OpenBSD 5.0

OpenBSD 5.0

Sense grans novetats, però sempre interessant com a plataforma ultrasegura.

Nova versió del sistema operatiu UNIX que pot presumir de ser el més segur existent actualment (uns ¿25? anys havent-se-li detectat només dues fallades de seguretat explotables remotament en la configuració per defecte), com sempre amb pocs canvis espectaculars però amb moltes petites novetats:

  • millorat i ampliat el suport per a maquinari
  • millorada la implementació de la ‘stack’ (pila) de xarxa genèrica
  • novetats en el firewall pf i la seva gestió
  • petites millores (segons resa en el comunicat de novetats) en la compatibilitat amb GNU/Linux
  • inclusió d’OpenSSH 5.9
  • alguns programes inclosos: GNOME 2.32.2, KDE 3.5.10, Xfce 4.8.0, Chromium 12.0 (versió 100% lliure de Google Chrome), LibreOffice 3.4.1.3

Com sempre, la qüestió de la instal·lació d’aquest sistema no és quelcom trivial, malgrat que tampoc és un aspecte en el qual s’hi vagi a llimar asprors en un futur proper, ja que l’orientació de l’equip de desenvolupament continuarà sent l’entorn professional.

Com a nota curiosa, destacar que el logotip triat per a simbolitzar aquesta versió d’OpenBSD és un “encreuament” entre Puffy, el peix globus emblema tradicional del sistema, amb el rostre d’Alfred E. Neuman, imatge de la revista MAD, una publicació humorística molt popular als Estats Units.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: