Disset empreses catalanes comptaran amb presència en el Mobile World Congress amb el suport de la Generalitat

Compartir

Mobile World Congress 2010Amb l’objectiu d’afavorir la competitivitat i internacionalització del sector, ACC1Ó impulsa la participació d’empreses catalanes en dos espais diferenciats: el Pavelló Català, que comptarà amb la presència de set empreses consolidades i serà la seu de trobades entre més de 800 empreses tecnològiques, i l’Innovation Marketplace, on hi seran presents 10 empreses de recent creació.

Redacció/Col·laboradors – La Generalitat de Catalunya, mitjançant ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, impulsa un any més la participació d’empreses catalanes de telefonia mòbil i telecomunicacions al Mobile World Congress, que tindrà lloc a Barcelona del 15 al 18 de febrer, amb l’objectiu d’afavorir la competitivitat i internacionalització del sector.

En total, ACC1Ó impulsa aquest any la participació de 17 empreses catalanes distribuïdes en dos espais diferenciats; el Pavelló Català, que acollirà set empreses consolidades amb una trajectòria de més de cinc anys de vida; i la Innovation Zone de l’Innovation Marketplace, que comptarà amb la presència de 10 empreses catalanes joves i amb potencial de creixement internacional.

En total, ACC1Ó dóna suport a 17 de les 35 empreses catalanes que aquest any participen al Congrés. Al llarg de les cinc edicions, ACC1Ó ha impulsat la participació de prop de 100 empreses catalanes a la fira, bé a través de la seva presència al Pavelló Català o en algun espai diferenciat.

El Pavelló Català acollirà 7 empreses amb trajectòria dins el sector

Un any més, la Generalitat de Catalunya disposa del Pavelló Català, instal·lat a la Plaça Univers. Aquest espai acollirà set empreses catalanes consolidades, amb una trajectòria de més de cinc anys de vida en el sector de la telefonia mòbil i les telecomunicacions i amb experiència en l’àmbit de la innovació i internacionalització.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és afavorir que empreses catalanes que compten amb una certa trajectòria dintre del sector, puguin assolir una major projecció i reconeixement mitjançant aquest espai, on podran donar a conèixer els seus productes i serveis així com establir contactes amb potencials inversors o col·laboradors.

Més de 800 empreses d’arreu del món participaran a les trobades tecnològiques promogudes des d’ACC1Ó

El Pavelló Català serà un any més l’escenari de trobades tecnològiques entre oferents i demandants de tecnologia. Aquestes entrevistes, conegudes amb el nom de Brokerage Event, es promouen activament des de la Enterprise Europe Network (EEN), la xarxa pública europea més gran del món, amb l’objectiu de facilitar la transferència tecnològica a nivell internacional.

Més de 800 empreses d’arreu del món participaran en aquestes entrevistes prèviament concertades i que constitueixen el primer pas per afavorir la col·laboració o subcontractació entre empreses, centres tecnològics i grups de recerca, a més d’afavorir la possibilitat d’establir acords de llicència de patents o acords comercials amb assistència tècnica, entre altres i la cooperació internacional en projectes d’R+D dins el 7PM.

ACC1Ó és membre de la xarxa EEN (antiga IRC Network) des de l’any 1995 i, com a tal, ofereix serveis adreçats a posar en contacte l’oferta i demanda d’arreu d’Europa amb l’objectiu d’afavorir la transferència tecnològica.

Sessió informativa per impulsar la participació catalana al 7è Programa Marc

ACC1Ó també ha organitzat una sessió formativa en el marc del Congrés amb l’objectiu de fomentar la participació de les empreses catalanes al 7è Programa Marc de Recerca i Desenvolupament. Durant la sessió, a càrrec de Luis Rodríguez director en funcions del directorat "Converged Networks and Services" de la Direcció General de la Societat de la Informació i Media de la Comissió Europea.”

La sessió té l’objectiu de donar a conèixer a les empreses catalanes les principals característiques de l’àrea de tecnologies de la informació i comunicació del 7è Programa Marc. Les empreses participants tindran la oportunitat de presentar els seus projectes de R+D i seran assessorats per el Sr. Luis Rodriguez Roselló per tal que siguin finançats per la Comissió Europa.

A més d’aquestes activitats, el marc del Pavelló Català acollirà una jornada per impulsar la col·laboració d’empreses de Catalunya, Finlàndia e Israel en el marc del programa EUREKA. La sessió permetrà afavorir els contactes entre empreses catalanes i centres de TECNIO del sector mòbil amb empreses finlandeses i d’Israel per tal que puguin optar al finançament d’aquest programa.

Empreses catalanes presents al Pavelló Català

SitMobile: SitMobile, nascut al 2001, és un proveïdor de solucions de mobilitat que permet fer de cada missatge una qüestió personal adaptant-los als usuaris i oferint moltes possibilitats de segmentació. L’empresa va començar la seva expansió internacional el 2008 i actualment té presència a Europa, Àsia, Sud-Amèrica i Orient Mitjà a través de les seves oficines a Barcelona, Madrid, Londres, Santiago de Xile, Bahrain i la Índia. Sitmobile dona serveis de mobilitat a clients de més de 50 països i disposa de capacitat de proveir de serveis de missatgeria a més de 120 països.

Golden Gekko Spain, SL: Golden Gekko ha creat un sistema que simplifica el desenvolupament d’aplicacions per terminals mòbils per màrqueting i vendes, permetent un desenvolupament ràpid i fàcil a través de qualsevol xarxa mòbil i en més de 1.500 aparells. També han desenvolupat una plataforma que permet el desenvolupament d’aplicacions rendibles i fàcils d’utilitzar de manera ràpida i amb una qualitat excel·lent.

CompeGPS Team: des del 2001, CompeGPS Team desenvolupa programari de visualització de mapes digitals i navegació GPS. L’empresa ha creat aplicacions informàtiques de gestió de sortides a l’aire lliure (excursionisme, 4X4, parapent, ala delta…) per a ordinadors, PDA i mòbil. Els programes es complementen amb un complet catàleg de mapes topogràfics d’arreu del món. Recentment s’ha desenvolupat TwoNav, que afegeix totes les funcions dels típics navegadors de carretera. El producte es comercialitza com programari i com maquinari de gamma alta.

InOut TV (Indoor Outdoor Entertainment S.A.): l’empresa compta amb 8 anys d’experiència en el desenvolupament de serveis interactius per a la televisió digital en totes les seves finestres TDT, mòbil, satèl·lit… El lideratge assolit per l’empresa en els últims anys es basa en la importància que es dona a l’experiència del usuari. En el marc de la fira presentaran els seus nous serveis de programació de gravacions des del mòbil, així com un nou servei per poder intercanviar contingut audiovisual entre dispositius mòbils i fixes.

Kinetical Busine
ss S.L.
: Kinetical va ser fundada a finals de 2002 com una empresa especialitzada en solucions de mobilitat per dispositius Smartphones, PDA i tabletPC amb l’objectiu d’aportar valor a les empreses oferint solucions específiques per als treballadors mòbils. Ha desenvolupat solucions d’ús fàcil que ofereixen un gran valor per a l’empresa i per als treballadors, ajudant a reduir els costos i generant augments de la productivitat del personal mòbil, amb l’objectiu de demostrar un retorn de les inversions en el curt termini.

Lechill Móvil, S.L.: l’empresa proveeix continguts per a mòbils i plataformes a importants operadors de mòbils d’Europa i actualment està treballant per ampliar la seva presència internacional a Amèrica Llatina i establir negocis i contactes tecnològics a Àsia, Àfrica i Orient Mitjà. Recentment han llançat un dels únics jocs intel·ligents que ofereix la possibilitat de jugar on-line amb altres persones.

Visual Engineering: Visual Engineering ofereix als seus clients solucions mòbils en les seves quatre àrees de desenvolupament: Multimedia Solutions, Biometric Applications, Data Reporting i Outsourcing and Consulting. En els darrers cinc anys, Visual Engineering ha desenvolupat solucions per a dispositius mòbils amb l’objectiu d’assessorar als seus clients en la optimització dels seus processos, adoptant solucions mòbils d’última tecnologia.

Empreses catalanes presents a l’Innovation Marketplace

L’Innovation Marketplace, ubicat al Pavelló 7, és un espai creat per l’organització del congrés i concebut per impulsar la innovació dintre del sector de la telefonia mòbil i les telecomunicacions. En aquest espai, que compta amb el suport d’ACC1Ó, l’agència catalana afavoreix la participació de 10 empreses catalanes joves i amb alt potencial de creixement:

theChanner: theChanner és una plataforma de TV social a través del mòbil i on els usuaris poden definir els canals segons les seves preferències, adjuntant comentaris i compartint el seu perfil personal amb altres usuaris. L’experiència d’us és extremadament senzilla i funciona com un comandament de TV a distància a través del mòbil. Amb una patent tecnològica en marxa, theChanner aporta popularitat i nous espectadors als canals de TV que es poden veure a través del mòbil, amb un model de negoci on tant els operadors com els fabricants gaudiran d’avantatges.

GeoMe: GeoMe és un líder innovador en l’àrea de localització d’aplicacions mòbils, amb solucions disponibles a través de múltiples plataformes. L’empresa ha completat recentment un projecte per desenvolupar una aplicació mòbil que pot mostrar la informació en pantalla d’esdeveniments en temps real.

Beabloo: l’empresa ha desenvolupat la primera solució de màrqueting digital pel mòbil dirigida a augmentar les vendes i audiència de comerciants i botiguers, generant ingressos publicitaris a través de la publicitat de tercers. Aquest sistema ha estat dissenyat per funcionar en xarxa arreu del món i l’empresa ja ha començat a obrir mercat a l’Orient Mitja.

Cyberclick Mobile: especialistes en Internet mòbil, desenvolupament de sites mòbil i gestió i desenvolupament de campanyes de publicitat mòbil. L’empresa disposa d’una plataforma innovadora, intel·ligent i fàcil d’utilitzar que permet crear i gestionar sites i campanyes de publicitat mòbil de manera ràpida i senzilla, i permet fer el seguiment en temps real de totes les accions de publicitat online, les visites, el comportament dels usuaris… permetent així crear perfils d’usuaris i personalitzar el site en funció del tipus d’usuari que visiti el portal.

Digital Legends Entertainment: fundat l’any 2001, Digital Legends és un estudi conegut pels seus jocs 3D amb tecnologia pròpia de màxim nivell per plataformes mòbils natives. L’empresa ha rebut premis i mencions internacionals i col·labora amb clients líders mundials com editors de videojocs, fabricants com Nokia, Samsung i proveïdors de xips.

Bioaccez Controls: l’empresa, especialitzada en tecnologies inalàmbriques, desenvolupa càmeres i sensors inalàmbrics que envien àudio i vídeo a qualsevol telèfon mòbil, emprant la videotrucada o els mms/sms. Bioaccez també desenvolupa tags UHF passius i aplicacions per a identificació a llarga distancia, en especial per als mercats de salut, gent gran, animals i control d’accés en general.

FASTPAY SL: és una empresa de recent creació que, entre d’altres projectes, ofereix el servei “mobile parking”, consistent en la implantació de sistemes de comunicació remots que permeten realitzar transaccions com el pagament de pàrquings i zones municipals d’aparcament a través dels terminals mòbils de l’usuari. El desenvolupament permet una millora del servei per als usuaris i una important reducció de costos d’explotació i manteniment.

Miraveo: companyia de programari per dispositius mòbils, sorgida de la Universitat Politècnica de Catalunya. L’empresa desenvolupa una tecnologia que permet crear xarxes espontànies entre dispositius mòbils, sense necessitat de cap infraestructura preexistent.

Qporama: start-up tecnològica fundada en temps de crisi amb l’objectiu d’ajudar tant als consumidors com als comerciants amb una plataforma que ofereix cupons de descompte i targetes de fidelització digitals a través d’Internet i del mòbil.

eyeOS: eyeOS és un escriptori web desenvolupat sota llicència de programari lliure que ofereix serveis professionals als sectors d’administració pública, educació, petites i mitjanes empreses i operadores de telefonia. Entre els seus desenvolupaments destaca una aplicació que permet accedir a documents des d’interfícies mòbils sense necessitat de suport d’ofimàtica.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)