Donen com a gairebé segur un smartphone de Facebook

Compartir

Els nois de Mark Zuckerberg buscarien així reforçar la seva posició en el segment mòbil. No falta qui titlla d’error la possible maniobra.

Facebook podria llançar un smartphone

Facebook podria llançar un smartphone

Creixen els rumors d’una futura entrada de Facebook en el negoci dels smartphones amb un terminal sota segell propi, la fabricació del qual probablement serà subcontractada a l’estil del que Google ha fet fins ara amb els terminals de la sèrie Nexus.

Els que aposten per la veracitat de tal rumor, argumenten que el principal interès de la companyia és monetitzar els seus usuaris mòbils, un terreny en el qual ara mateix està fallant, afectant la ja de per si minvada cotització a borsa.

Tals rumors no són nous, i es pot predir que tornaran periòdicament fins que, o bé la companyia de Mark Zuckerberg els materialitzi donant la raó als qui aposten per ells, o bé els desmenteixi oficialment… i encara en aquest cas, sempre quedaran les persones que no creguin en les afirmacions de l’empresa.

Independentment de si és un rumor amb fonament o no, ens trobem d’una banda amb aquells qui teoritzen que l’entrada en la telefonia mòbil com a fabricant o venedor de terminals seria positiva per a la gran F social, equiparant el moviment al què en el seu dia va fer Google amb la gamma Nexus, i que si bé en el seu moment va rebre crítiques, a posteriori fou considerat com un bon pas cap endavant per part de la companyia del cercador.

Però hi ha qui també indica que, amb la seva entrada en la fabricació de telèfons mòbils, Facebook es pot trobar amb un altre entrebanc important després de la seva accidentada sortida a borsa. Els partidaris d’aquesta argumentació indiquen que la companyia de Mark Zuckerberg no té experiència en aquest camp, que queda molt allunyat del seu “core business”, que és incert si amb aquesta iniciativa aconseguirà monetitzar als seus usuaris mòbils, i a quina plataforma programari recorrerà.

Perquè, efectivament, i fins on coneixem, Facebook no té un sistema operatiu per a telèfons mòbils, malgrat que hi ha qui especula amb la possibilitat que el seu aparell estigui basat en Windows Phone tenint en compte la relació estratègica que uneix a la xarxa social amb la companyia de Redmond. En principi, Microsoft no permet la modificació de la interfície d’usuari de la seva plataforma, pel què d’optar per tal possibilitat, és discutible com es podria dur a terme sense que altres fabricants sol·licitessin a la companyia de Steve Ballmer la mateixa possibilitat.

Un smartphone basat en Android sembla un contrasentit, malgrat que no podem deixar totalment de banda aquesta possibilitat.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: