Dotze empreses compren un paquet de patents de Kodak

Compartir

La històrica companyia del món de la fotografia aprofitarà els diners per a sortir de la fallida durant la primera meitat del 2013.

Fa ara un any, Kodak va anunciar la seva fallida i va llançar a subhasta la seva cartera de patents. A finals d’aquest any passat va vendre un paquet d’aquestes per uns 525 milions de dòlars (uns 396 milions d’euros). Entre les empreses compradores s’hi troben Apple, Google, RIM, Facebook, Amazon, Microsoft, Samsung, HTC, Adobe, Fujifilm, Huawei i Suttherfly, que juntament amb el fons d’inversió Intellectual Ventures i el gestor de patents RPX s’han fet amb unes 1.100 patents en total.

L’Aliança entre aquestes grans companyies tecnològiques es va formar per tal d’evitar una guerra per les patents, bàsiques per als fabricants de smartphones i càmeres de fotos digitals.

Tot i això, a Kodak encara li queden 9.600 patents per vendre, i pensar quines dues unitats de negoci ha de tancar i com arribar a un acord per les pensions dels seus treballadors del Regne Unit, si vol sortir de la fallida.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: