Drons: un futur més enllà d’allò militar

Compartir

Els mitjans de comunicació podrien ser, després de l’exèrcit i la policia, els següents clients de la indústria aeronàutica dedicada als drones.

Coneguts entre el gran públic sobretot per les seves polèmiques intervencions en les guerres de l’Afganistan i l’Iraq, els drones militars són naus aèries sense tripulació, pilotades per control remot des d’un lloc que pot distar milers de quilòmetres del teatre d’operacions en el qual estiguin actuant.

Si la despesa en combustible d’un avió militar convencional se li ha d’afegir el cansament patit per la tripulació que el guia, els drones permeten que els pilots es vagin rellevant entre ells, còmodament asseguts a la butaca de control situada a la seva base. Al seu torn, l’aparell pot ser força més petit i lleuger que un caçabombarder convencional, consumint menys combustible, essent més senzill de construir i, per tant, més barat de fabricació i de manteniment.

Aquests avantatges han fet atractius els drones a cossos de seguretat no militars, com els policials per al control de manifestacions. I el proper sector interessat en ells podria ser el periodisme.

Vincent Duffy, President de l’associació nord-americana RTDNA (Radio Television Digital News Association), signa un article en el qual explica la utilitat que podria tenir un dron bàsic, amb un cost d’entre 300 i 1.000 dòlars, per a informar sobre esdeveniments multitudinaris, cobrint-los amb imatges en viu.

Duffy referencia un projecte de desenvolupament a mida d’un dron per 4.000 dòlars, i la creació d’un curs a la Universitat de Missouri per tal d’investigar les possibilitats i l’ètica de l’ús de drones en el món del periodisme.

A l’article hi podem veure un vídeo demostratiu de les possibilitats d’un dron, filmat entre els edificis abandonats de la ciutat nord-americana de Detroit.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: