Consultors dubten dels números calculats per Nokia

Compartir

La multinacional finlandesa podria vendre només una quarta part dels Lumia 800 que posarà al mercat, segons alguns analistes. Però, sense cap mena dubte, se li ha de concedir el benefici del dubte.

Nokia Lumia 800

Nokia Lumia 800

Segons Nokia, seran uns dos milions d’unitats les que es vendran del seu darrer model de smartphone llançat comercialment i el primer que surti al mercat de la nova ‘saga’ de terminals Windows Phone 7, la plataforma de programari que reemplaça a Symbian com a estendard del fabricant d’Espoo. Però, segons alguns analistes, aquestes xifres podrien rondar només el mig milió d’aparells.

Ja ho vam dir en un article anterior: el preu d’aquest nou terminal és, a ulls d’alguns analistes i també d’alguns consumidors, excessiu, i que Nokia hauria de rebaixar-lo per a competir en millor posició contra altres fabricants i terminals que, ara mateix, es troben més en voga al mercat.

El benefici del dubte

Amb la presentació dels seus nous Lumia, Nokia ha encetat una nova etapa. És fàcil, des d’una posició externa a la companyia, criticar el rumb que ha pres, especular si la seva elecció de plataforma ha estat o no encertada, i si en tal procés hi ha hagut una manipulació de Microsoft, però no hi ha cap mena de dubte que molts ja fa temps que estan enterrant a la companyia sense atorgar-li el benefici del dubte sobre com funcionaran les vendes d’aquests telèfons, és a dir, sense esperar resultats.

És possible que aquesta rumorologia sigui interessada? En la darrera setmana la cotització de Nokia a la borsa de Nova York ha caigut fins al mateix punt en què es trobava durant el darrer terç d’aquest passat setembre, perdent amb això tot allò que s’havia guanyat amb la presentació dels Lumia. Treguin les seves pròpies conclusions, doncs en un mercat totalment dominat pels interessos creats, ja és difícil saber a què atenir-se exactament.

La resta del comú dels mortals (doncs els especuladors són incontrolables i inabastables per al ‘populatxo’) hauríem d’esperar almenys fins que es facin públics els números de la campanya nadalenca per dir si Nokia ha perdut el primer assalt o no.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: