E-salut, tendència a l’alça en el CES 2013

Compartir

Més expositors que en anteriors edicions amb productes dedicats a la salut i la qualitat de vida en l’esdeveniment que dóna el tret de sortida per a la premsa en la fira nord-americana.

A priori, ja es podia constatar que l’e-salut (o, el que és el mateix, l’ús de dispositius i serveis tecnològics relacionats amb la salut i la qualitat de vida) seria una de les tendències amb més creixement en el CES, amb més metres quadrats que en anteriors edicions i nombre més gran d’expositors dedicats.

El CES Unveiled és el primer esdeveniment de la fira al qual assisteixen massivament els periodistes registrats. Es tracta d’un showroom (habitació plena de taules en cadascuna de les quals s’hi troba un fabricant) en el que participen empreses amb productes nous. Enguany he pogut apreciar un nombre més gran de les que tenen productes relacionats amb la e-salut.

És el cas, per exemple, del sensor Masimo iSpO2, que connectat per un costat al nostre dit mitjà i, per l’altre, a un iPhone, ens permet prendre’ns les pulsacions i veure el nostre ritme cardíac.

El dispositiu Masimo iSpO2 en funcionament

El dispositiu Masimo iSpO2 en funcionament

Un altre sector que ha comptat amb una nombrosa representació en el CES Unveiled és el dels complements per a mòbils com, per exemple, carcasses protectores o auriculars. No és, en absolut, una cosa nova, i de fet ha perdut pes respecte a edicions anteriors, però encara un bon nombre d’expositors es dediquen a això.

Dins d’aquest segment, una bona representació de fabricants d’altaveus sense fils, generalment via Bluetooth, i de tot allò relacionat amb la música.

Un altre camp en què s’ha notat un augment en l’interès dels fabricants és el de les pantalles multitàctils tipus Microsoft PixelSense (antiga Surface, abans del canvi de nom degut a l’entrada en escena de la tauleta lleugera de la companyia de Redmond). Lenovo però, sobretot 3M, han presentat solucions d’aquesta mena, i probablement no siguin els únics en el certamen.

El dispositiu de 3M, per cert, amb programari propi, no empra el de Microsoft. Sobre el de Lenovo no n’hem pogut obtenir més detalls encara.

 

Copyright (c) 2013 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina
Etiquetes: