eBay insta els seus usuaris a canviar les seves contrasenyes

Compartir

El motiu és una intrusió que hauria afectat la base de dades de contrasenyes, i que des de l’empresa asseguren que no ha afectat les dades financeres.

La companyia especialitzada en subhastes i comerç electrònic eBay està demanant a tots els seus usuaris que canviïn les seves contrasenyes arran d’un ciberatac que ha patit als seus servidors i que ha aconseguit penetrar a la base de dades de contrasenyes, que s’emmagatzemen xifrades.

Des d’eBay s’ha tranquil·litzat els usuaris, afirmant que no hi ha evidències que els atacants hagin accedit a les dades financeres (per exemple, números de targes de crèdit dels usuaris) que es guarden en una base de dades diferent i també xifrada, i tampoc hi ha evidències que les dades robades hagin estat utilitzades d’alguna manera.

El canvi de contrasenya és, doncs, una mesura de prevenció, i no vol dir que tinguem necessàriament la nostra informació en perill.

La intrusió es va dur a terme entre febrer i març emprant credencials robades a treballadors de l’empresa, i la base de dades a la qual han tingut accés els assaltants conté el nom d’usuari, la contrasenya xifrada, l’adreça de correu, adreça postal, número de telèfon i data de naixement.

Tampoc és descartabable que la informació robada pugui ser utilitzada en pràctiques de phishing, ja que la natura de la informació obtinguda fa que es pugui confeccionar amb ella un missatge de correu susceptible de ser creïble per part dels usuaris d’eBay.

Per això, des d’aquestes ratlles recomanem a tots els internautes usuaris d’eBay que, en els propers mesos, carreguin manualment aquesta pàgina web en el seu navegador (és a dir, escrivint a mà l’adreça) i accedeixin introduint el seu nom d’usuari i contrasenya.

No seguint els enllaços suggerits en els missatges de correu evitarem incórrer en les estratagègies de phishing.

Pel que fa a Paypal (companyia filial), des d’eBay indiquen que les seves dades es troben en una xarxa a part, de manera que no s’haurien de veure afectades per aquesta intrusió. De tota manera, no està de més que es canviï la contrasenya d’aquest servei, i que aquesta sigui diferent de la que es té a eBay.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: