eBay podria tornar a vendre Skype als seus fundadors

Compartir

El gegant de les subhastes online podria buscar amb aquest moviment tornar a oferir dividends als seus accionistes, alliberant-se d’un producte que no acaba d’encaixar amb el que té.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El popular servei de VoIP (Veu sobre IP o telefonia sobre IP) Skype fou adquirit per eBay al setembre del 2006 per l’astronòmica xifra de 2.600 milions de Dòlars, esperant que aquest producte encaixés amb les subhastes en línia que oferia i ofereix aquesta companyia. La mateixa eBay també és posseïdora del sistema electrònic de pagaments PayPal, molt popular no només entre els habituals de les subhastes en el lloc web de la companyia, sinó en general per satisfer qualsevol mena de pagament gràcies a un sistema còmode, ràpid i anònim (els interlocutors només han de conèixer l’adreça de correu electrònic de l’altre, sense haver de necessitar números de comptes corrents o de targes de crèdit).

Gairebé tres anys més tard, les sinergies entre els serveis oferts per eBay i Skype han demostrat ser nul·les, amb el què la companyia dedicada a la VoIP no encaixa en l’esquema i interessos del subhastador online, malgrat que cal reconèixer que a nivell comercial no li ha anat gens malament; Skype és el programari més emprat per realitzar converses no només d’ordinador a ordinador, sinó també entre dispositius diversos com ara telèfons fixos o mòbils, que és realment on Skype hi guanya diners. Això li ha fet aconseguir un 8% de tots els minuts de telefonia en trucades internacionals al llarg del 2008.

Segons revela ara el New York Times, els dos fundadors de Skype (Niklas Zennstrom i Janus Friis) podrien estar interessats en tornar a adquirir la companyia que van vendre el 2006, donat l’interès per vendre-la que ja hauria manifestat eBay (matisant que sempre i quan el preu sigui l’adequat), i el potencial de la mateixa companyia. Segons continua afirmant el mateix diari, ambdós haurien contactat ja amb grups d’inversors.

El gran present i potencial de futur de Skype ha augmentat notablement d’ençà que la companyia va anunciar la disponibilitat del seu client de VoIP per a l’iPhone 3G i l’iPod Touch de segona generació, així com va desvelar que dins de poc podrem gaudir d’una versió per a BlackBerry. El programa per a l’iPhone/iPod s’ha convertit ràpidament en l’aplicació més popular de l’App Store pel què fa al nombre de descàrregues, i és que no en va era del què més demanaven els usuaris de Skype a la companyia.

Cap de les dues parts implicades han realitzat declaracions al New York Times. Inicialment, la borsa ha reaccionat favorable però tímidament a aquests tebis rumors sobre el futur de Skype, augmentant uns punts les accions d’eBay.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)