Editorial: no és un final, si no un nou principi

Compartir

La fusió amb YCOM no farà desparèixer els valors i la manera d’informar d’El Mur Tecnològic.

Encetar una nova etapa sempre és difícil, sobretot si fa catorze anys que et dediques, si fa no fa, a fer el mateix, però reinventar-se de tant en tant també és saludable. I aquests han estat els pensaments que m’han assaltat durant les darreres setmanes, mentre negociava com havia de ser el canvi i la fusió amb YCOM.cat, tal i com ja us hem anunciat en aquestes mateixes pàgines.

Fa uns quinze anys aproximadament naixia, de la meva mà a Ràdio Salt, un espai radiofònic anomenat iMàtica, amb la seva corresponent pàgina web. Poc menys d’un any després, aquesta prenia vida pròpia, i començava un camí el final del qual era difícil de preveure.

Al llarg dels darrers catorze anys, aquella publicació feta a mà (literalment: al principi eren fitxers HTML treballats amb el bloc de notes del Windows i substituïts cada setmana al servidor) ha anat evolucionant, afegint gent al projecte i reinventant-se sense deixar en cada passa la seva essència. Potser per a alguns això és un error, potser aquests opinen que jo hauria d’haver reinventat el mitjà a cada nova evolució/revolució, però sempre he cregut que les coses fetes amb art i amb amor han de ser fidels als seus principis fundacionals.

I també, perquè negar-ho, sempre m’han fet enveja sana mitjans de comunicació amb gran tradició que han canviat relativament poc la seva fòrmula al llarg del darrer segle.

Arriba, però, un moment en què cal replantejar-s’ho. Fa temps que dic que el sector blocaire tecnològic en català s’ha de concentrar, deixar de banda diferències personals per crear menys publicacions i més potents, el que n’augmentaria la qualitat i les possibilitats. Però no predicava amb l’exemple.

Ara ha arribat el moment, i YCOM ha fet una oferta massa temptadora com per dir-hi que no: juntem el nostre bagatge històric i domini en l’àmbit tècnic amb el seu adreçament a tot l’espectre de públic i els seus continguts de divulgació general. El resultat, de ben segur, que serà d’aquells en què u més u no fa dos, si no tres o més.

Abans de finalitzar aquestes ratlles, vull agraïr molt especialment i de manera personal a tots els companys que m’han acompanyat en aquest llarg viatge de gairebé tres lustres: des d’aquells amb qui vaig començar a la ràdio (Carles i Dani, aquest darrer amb qui ens hem retrobat en aquests darrers anys), Xavi per donar-me suport quan més ho he necessitat, o Marc, per acollir-me tan bé des del primer moment i ajudar-me a donar més de mi mateix.

També a tots els col·laboradors esporàdics, a la gent que en un o altre moment s’ha posat en contacte amb mi per fer-me arribar informacions d’interès i utilitat i, com no, a tots vosaltres, els milers de lectors que habitualment o de manera esporàdica heu llegit les nostres pàgines, gràcies, moltes gràcies.

Aquests catorze anys com a iMàtica, imatica.org o, finalment, El Mur Tecnològic, no haguessin estat res sense tots vosaltres.

Tot i el missatge, no us prengueu aquest com un punt i final, si no com un punt i seguit. Nosaltres continuem l’activitat, que aquests dies es veurà interrompuda a El Mur Tecnològic per passar a YCOM. Seguirem treballant amb la mateixa essència, oferint-vos informació de qualitat sobre les noves tecnologies, només que ara aquesta es veurà multiplicada i reforçada amb el planter que vé d’YCOM.

Esperem continuar essent dignes de la vostra confiança.

Guillem Alsina
Editor i director d’El Mur Tecnològic
Redactor en cap d’YCOM

Guillem Alsina
Etiquetes: