El 3D encara ha de superar una barrera: que el puguem veure mentre estem estirats

Compartir

LG afirma haver desenvolupat una tecnologia que permet veure l’efecte de la tercera dimensió estant en qualsevol posició, mentre que Samsung afirma que això és impossible.

Redacció – Hi ha plaer més gran que veure la televisió estirat al sofà de la nostra sala d’estar? Si, i molts, però aquest és sense cap mena de dubte un dels preferits per milions de persones de punta a punta del planeta. I són les mateixes que hauran de parar compte si trien comprar un televisor 3D, doncs és probable que, més que veure la imatge estant estirats, es maregin amb ella. Segons publica el blog Korea Realtime del Wall Street Journal, Samsung i LG s’estan atacant per aquest tema.

Degut a la manera en què es graven i, posteriorment, es visualitzen els continguts 3D, en procedir de dues càmeres situades una al costat de l’altra, si canviem la nostra perspectiva rotant-la 90 graus, no només no veiem l’efecte 3D, si no que veurem la imatge distorsionada fins al punt de marejar-nos.

Com tot el que té a veure amb el camp tecnològic a Corea del Sud, el país (de la mateixa manera que el Japó) va més avançat que la resta del món en l’adopció de certes tecnologies, entre elles la del 3D. I l’últim llançament de LG promet, precisament, facilitar la visualització de l’efecte 3D independentment de la posició que s’adopti per a veure’l, tot i que no s’apreciarà tan bé estant estirat o, més pròpiament, es veurà millor si el mirem asseguts. Samsung, gran rival de l’anterior, ja ha afirmat que això no és possible.

LG addueix a l’ús d’una nova tecnologia en les ulleres polaritzades que permet la visualització correcta del televisor en qualsevol posició. Des del mateix blog Korea Realtime s’afirma que, provant els televisors 3D d’ambdues marques*, es pot constatar que en estirar-se el televident, la pantalla Samsung queda a la vista de l’espectador completament en negre, com si estigués apagada, mentre que en el cas del panell LG gairebé no s’aprecia l’efecte 3D però es pot seguir veient la imatge en 2D.

Directius de Samsung també han confirmat al blog que ara mateix consideren impossible llançar una pantalla 3D que no necessiti d’ulleres de cap mena per a la visualització de l’efecte tridimensional, almenys no per al públic general degut als preus de producció, encara que LG manifesta que això serà possible en breu tot i que sense especificar períodes de temps concrets o un marc temporal per al seu llançament.

* No identifica si el test fou realitzat per redactors del mateix blog o per una tercera part.

Més informació

Entrada del blog Korea Realtime en el Wall Street Journal

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina