El Bdigital Global Congress 2010 escalfa motors

Compartir

Bdigital Global CongressMichio Kaku, reconegut divulgador científic, principal estrella d’un congrés els temes del qual pivotaran al voltant de com les noves tecnologies poden ajudar a millorar la nostra salut, i el cloud computing, i l’assistència al qual és gratuïta previ registre.

Redacció – Un any més, Barcelona es convertirà entre els propers 17 al 20 de maig, ambdós inclosos, en la capital mundial d’Internet amb la celebració del Bdigital Global Congress, coincidint enguany amb el dia mundial d’Internet que es celebra, també, el vinent dilluns dia 17.

Per a l’edició d’enguany de la ja tradicional cita barcelonina es manté el mateix emplaçament que es va inaugurar l’any passat, les instal·lacions del CaixaForum de la ciutat comtal. Aquestes es troben molt properes al recinte de la Fira de Montjuïc, lloc de celebració d’altres esdeveniments com el Mobile World Congress.

El congrés pretén ser un espai de reflexió sobre el món digital i un referent en la divulgació i la promoció de les tendències de futur i els darrers avanços tecnològics, tant en la seva vessant tècnica com en la social. És el punt de trobada on els grans tractors de serveis tecnològics qüestionen les mancances i necessitats del mercat i comparteixen els reptes de solucions i oportunitats amb les empreses de l’oferta TIC.

En el programa d’enguany (que es pot consultar complet en el lloc web del congrés) figura entre d’altres el físic teòric i divulgador científic nord-americà Michio Kaku, que parlarà sobre “La Internet del futur”, conferència inaugural de l’esdeveniment. També comptarem amb un workshop a càrrec de Karl Koster, Director executiu del Programa d’Enllaç amb la Indústria del MIT, qui analitzarà els ecosistemes d’innovació i la seva situació a Europa, Espanya i Catalunya.

La relació entre les noves tecnologies i la salut i el benestar d’una banda, i el cloud computing d’una altra, són dos dels eixos principals al voltant dels quals pivotarà aquest congrés amb el que es pretén donar una visió de com serà el món d’aquí a un parell de dècades gràcies a les noves tecnologies.

Jésper Tégner (Director de la Unitat de Medicina Computacional de la Linköping University & Karolinska Institute) ens descobrirà la nova generació d’eines mèdiques TIC per a la creació d’un sistema de salut predictiva. Jack Bouffard, de la fundació contra el càncer I’m Too Young For This, explicarà com les eines de la Web 2.0 i les xarxes socials de salut poden contribuir a millorar el benestar personal dels malalts i persones amb discapacitat.

Com cada any, també comptarem amb una nova edició dels Premis Bdigital a la Innovació.

Les inscripcions es poden realitzar gratuïtament a través de la web del congrés.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina