El BDigital Global Congress 2012 escalfa motors

Compartir

El congrés d’enguany, que celebra la seva catorzena edició, tindrà com a eix central el tema de l’ecosistema digital.

L’edició d’enguany del BDigital Global Congress, un dels esdeveniments de referència al nostre país en matèria de noves tecnologies, es centra en temes d’interès per al desenvolupament de Barcelona com a Mobile World Capital, i en els avenços i posicionament de la Ciutat Comtal com a Smart City.

Al llarg de les diferents sessions, es donaran previsions de creixement i tendències de futur de la mobilitat a nivell mundial, amb èmfasis en el ciutadà i les empreses digitals i el repte de gestionar un elevat volum de dades per ser més eficients, més sostenibles i guanyar en qualitat de vida.

Tal i com ha avançat avui al matí Carles Fradera, director general de Barcelona Digital, en la roda de premsa de presentació del congrés, “el BDigital Global Congress es centra enguany en temes d’interès per al desenvolupament de Barcelona com a Mobile World Capital, i en els avenços i posicionament de la Ciutat Comtal com a Smart City”.

Cadascuna de les 3 jornades estarà dedicada a una temàtica en concret relacionada amb el progressiu desenvolupament tecnològic del nostre entorn:

Social media: experiència d’usuari 2.0

La penetració dels smartphones i la connectivitat han dut les xarxes socials, les apps i tota mena de serveis online a un abast gairebé universal. L’usuari es troba al centre d’aquest procés. Durant la primera jornada del congrés, s’aportaran exemples de com les empreses s’estan adaptant a aquesta tendència per arribar a l’usuari, com seguiran evolucionant els social media i en quins àmbits aquests ens estan influenciant als ciutadans, fins i tot convertint-nos en “activistes digitals”.

L’activisme digital és un fenomen sociològic global que ha sorgit gràcies a la democratització de les noves tecnologies i l’extensió dels mitjans socials. Podem ser testimonis dels esdeveniments rellevants que passen aquí, o a qualsevol indret del planeta, a través del nostre smartphone. I no només ser-ne testimonis sinó també actors involucrats i participatius. Mary Joyce, activista digital i keynote speaker de la primera jornada, analitzarà algunes claus de l’impacte transformador de la tecnologia en els reptes socials i les relacions humanes: pot servir la Xarxa per convertir la naturalesa humana de competitiva a col·laborativa?

Mobilitat urbana i ciutadà digital

Com ser més eficients en la gestió de serveis, ser innovadors i millorar la qualitat de vida del ciutadà? La ràpida integració de les tecnologies mòbils potencia la vinculació entre la ciutat i els ciutadans i permet millorar la qualitat de vida de les persones a través d’un model eficient i sostenible que, això sí, demana una gestió eficient dels recursos existents. Es debatrà sobre el present i futur del transport i la mobilitat urbana i es coneixeran algunes solucions TIC per millorar la seva eficiència i sostenibilitat, així com facilitar la seva gestió.

En aquesta línia, Mark Turrell, expert en intel·ligència col·laborativa i president d’Airbase Systems, empresa de sensors per controlar la qualitat de l’aire des del telèfon mòbil, ens parlarà del “ciutadà digital”, i de com la tecnologia digital, especialment la tecnologia mòbil i social, ja està canviant el món.

Per la seva banda, Salman Ali, director de la consultora Arthur D. Little a Madrid, mostrarà les conclusions de l’estudi “El futur de la mobilitat urbana” realitzat per la consultora, que tracta sobre l’estat actual de la mobilitat urbana, determina la maduresa de la mobilitat i el rendiment de 66 ciutats de tot el món. A més, identifica un full de ruta per ajudar les ciutats a superar els reptes de la mobilitat urbana del futur.

Estat actual i tendències de futur en banca i pagaments mòbils

Els recents avenços tecnològics i el creixement del parc de dispositius mòbils ha revolucionat completament l’ecosistema clàssic de la banca, i com a conseqüència s’ha creat un canal exigent i ple de reptes, com és el canal de la banca mòbil. La ràpida evolució del sector de la banca i els pagaments mòbils al canal de la banca mòbil necessita una anàlisi més detallada de la situació actual i les perspectives futures d’aquestes entitats vitals a l’entorn de la banca.

Recordeu que www.imatica.org és media partner del congrés, i que juntament amb Alexi’s TechBlog, allà serem seguint-lo i analitzant-ne les principals conclusions.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: