El bdigital Global Congress 2008 escalfa motors

Compartir

Canvi de nom i reestructuració en el desenvolupament per a un certamen que enguany celebra el desè aniversari i compta com a principal ponent destacat amb Amparo Moraleda, presidenta d’IBM per a Espanya, Portugal, Grècia, Turquia i Israel.


Redacció iMàtica – Com cada any, Barcelona es convertirà durant uns dies en la capital mundial d’Internet, gairebé coincidint amb la celebració del Dia Mundial d’Internet que enguany cau en el dissabte anterior a l’inauguració del congrés.

El fet més destacat sigui potser el canvi de nom de l’antic Internet Global Congress al nou bdigital Global Congress coincidint amb el desè aniversari de l’esdeveniment i com una mena de celebració d’aquest fet. La introducció del terme digital sembla apostar per trencar els límits d’allò que és estrictament Internet per passar a tocar el món digital en global, i coincideix amb el nou eslògan de la Fundació Barcelona Digital: “sigues digital, viu en digital!“.

Dels propers 20 al 22 de maig es preveu que pel Palau de Congressos de la Fira de Barcelona hi passaran més de 2.500 experts de tot el món per a debatre-hi diferents aspectes de les noves tecnologies de la comunicació i la informació tant en la seva vessant tècnica com en la social. Enguany el congrés presenta una estructura basada en 20 sessions temàtiques, cadascuna de les quals aprofundirà en el tema proposat. En aquest sentit, s’abordaran sessions sobre continguts digitals, programari lliure, innovació digital a l’empresa, fórmules d’èxit per interconnectar negocis i cadena de valor, així com també la web semàntica (web 3.0) o el paper de la banca en el món digital. A més, s’intercanviaran experiències sobre el paper del directiu, és a dir, com gestionar les TIC a l’empresa, sobre l’ensenyament amb les TIC i l’aportació de la tecnologia en l’àmbit de la sanitat.

Entre els ponents més destacats hi trobem l’abans esmentada Amparo Moraleda però també a Tristan Ninot -president de Mozilla Europa-, Steve Bratt -CEO del W3C- o Bernardo Hernández -Director Mundial de Màrqueting de Google Maps i Google Earth-. Com sempre, el cartell és una mostra de grans personatges d’empreses o organitzacions de referència en el sector tecnològic. En edicions anteriors s’havia comptat amb la presència de Richard Stallman o Vinton Cerf.

També com cada any es lliuraran els Premis a la Innovació Digital, tot un clàssic en aquest certamen.