El BDigital Global Congress girarà al voltant del Big Data

Compartir

Comptarà amb la presència de destacats ponents i podrà ser seguit en streaming o via Twitter per aquells que no puguin desplaçar-se a Barcelona.

Una instantània de l'edició de l'any passat. Imatge cortesia de l'organització

Una instantània de l’edició de l’any passat. Imatge cortesia de l’organització

Entre els propers dimecres dia 12 i divendres 14, Barcelona tornarà a acollir una nova edició del BDigital Global Congress, el congrés sobre tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que se celebrarà, com en les darreres edicions, en el CaixaForum de la ciutat comtal.

Per a l’edició d’enguany, l’eix vertebrador serà un dels temes candents per a una Internet que genera grans volums de dades a cada segon que passa: el Big Data. No es tracta només de disposar de grans dispositius d’emmagatzemament de dades com ara discos durs sobredimensionats, o de granges de servidors per poder-los tractar, si no també de comptar amb les eines per analitzar-los i extreure’n informació útil.

Els reptes del Big Data” és el títol que portarà l’edició d’enguany del congrés barceloní, el qual comptarà amb conferències com “L’aplicació del Big Data a la PIME” i “Big Data: donant poder a les smart cities”. Però si bé el Big Data serà l’eix de la trobada, en aquest també hi tindran cabuda altres temes d’actualitat en el sector tecnològic, com les xarxes socials o els projectes innovadors en matèria tecnològica, els quals es relacionen també amb el Big Data.

Entre els ponents per a aquest any destaquen dos periodistes: John Burn – Murdoch, editor del lloc web del britànic The Guardian sobre Big Data, i Klint Finley, de Wired. També tindrem a Andrzej Nowak, del Centre de Competència de Plataforma a l’OpenLab del CERN, i a Nicolas Chabot, directiu de la plataforma Traackr, a més de a representants de grans empreses del sector tecnològic com Indra, Telefónica, Yahoo!, IBM, HP o La Caixa.

Aquells que no puguin assistir en persona a l’esdeveniment, tindran l’oportunitat de seguir-lo en línia a través de streaming en el mateix lloc web del congrés, o bé per mitjà de Twitter gràcies al hashtag #2013BDGC.

El Mur Tecnològic és aquest any media partner del congrés, del qual anirem informant de les principals novetats que ofereixi a través del nostre lloc web i del nostre compte de Twitter.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: