El català, amb bona salut a la Wikipedia

Compartir

Un estudi dut a terme a la Universitat d’Oxford conclou que l’edició catalana de la popular enciclopèdia col·laborativa en línia Wikipedia és la que més articles geolocalitzats té.

Mark Graham, autor de l’estudi “dominant Wikipedia language by country” afirma que “Enlloc en el món podem veure una visibilitat tant alta d’una llengua relativament petita” referint-se al català en el marc de l’Estat Espanyol.

Si bé el nombre absolut d’articles de la Wikipèdia és incomparable entre les llengües catalana i castellana (més de 930.000 en castellà i poc menys de 390.000 en català), també ho és el nombre de parlants, d’uns pocs milions en el cas del català a uns quants centenars de milions en el cas del castellà comptant-hi tota sud i centre Amèrica.

La bona salut de la nostra llengua a la popular Viquipèdia respon, sobretot, als articles geolocalitzats, és a dir, aquells que inclouen referències a l’àmbit geogràfic vinculat amb el tema tractat.

Molts elements del nostre patrimoni referenciats a la Viquipèdia empenyen aquesta estadística cap amunt, i fan de la nostra una llengua molt viva i activa a la Xarxa de xarxes.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: