El català, llengua digital a l’empresa

Compartir

La jornada de demà repassarà el moment present del català en el món empresarial a Internet i en les empreses tecnològiques, presentant diversos casos d’èxit.

L’edifici de la Mobile World Capital situat a la cèntrica Plaça de Catalunya de Barcelona, serà l’escenari demà dimecres de la jornada “El català, llengua digital a l’empresa”, que es durà a terme a partir de les 12 del migdia.

La llengua catalana és una de les més puixants a Internet, amb un nivell d’activitat superior al que li correspondria a La Xarxa pel nombre de parlants que té, superant altres llengües que disposen d’un nombre molt més gran de parlants, d’un àmbit geogràfic d’influència molt més ample, i de reconeixement oficial a nivell d’estat.

Però el que la ciutadania ha aconseguit encara no es reflecteix sempre que caldria en l’àmbit empresarial, en el qual el català sovint es veu desplaçat pel castellà com a llengua franca.

Per tal de rebatre els arguments en contra de l’ús del català a les empreses i iniciatives tecnològiques, la jornada de demà presentarà diversos casos d’èxit com els de Catalunya Apps, Creatiulab, La Factoria, Softcatalà o Social Diabetes.

La benvinguda a l’acte correrà a càrrec d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, i comptarà amb tres ponències: la situació del català a les TIC, a càrrec d’Albert Cuesta (reconegut periodista tecnològic col·laborador de mitjans com TV3), les claus de l’èxit, a càrrec de Vicent Partal (director de Vilaweb), i la terminologia bàsica dels dispositius mòbils, per Jordi Bover (director del Termcat).

La sessió és gratuïta prèvia inscripció per correu electrònic a la bústia dgpl.cultura@gencat.cat .

Convocatòria de l'acte (fer clic per ampliar)
Convocatòria de l’acte (fer clic per ampliar)

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: