El cercador de la Wikipedia ja disponible en fase alpha

Compartir

Wikia Search s’afegeix a tota una sèrie de serveis encapçalats per l’enciclopèdia en línia Wikipedia, el lloc de notícies Wikinews o la universitat en línia Wikiversity.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El nou cercador de Wikipedia, un projecte anunciat fa mesos, ja està disponible per a què els internautes puguin començar a provar-lo i "jugar" amb ell. La concepció que l’equip de desenvolupament de Wikia Search té d’aquesta eina és fer el mateix amb ella que el que s’ha fet fins ara amb l’enciclopèdia en línia: que siguin els mateixos usuaris els qui vagin creant els seus continguts, en aquest cas els que vagin assignant una importància a les pàgines web per a què aquestes "pesin" més o menys a l’hora de decidir la seva posició en els resultats.

Wikia Search es basa en eines de codi lliure i, com a tal, farà públic el codi font del desenvolupament en dates vinents, al contrari del que fan Google o Yahoo! que protegeixen els seus algoritmes matemàtics i codi informàtic per posar-los en pràctica sota secret. Això podria ser aprofitat per empreses per a crear les seves pròpies eines de recerca en línia i entrar d’aquesta manera en un mercat fins ara vedat a uns pocs actors.

La interfície de Wikia Search és molt clara, amb poc més que el logotip del servei (un núvol somrient), el quadre de text per introduir els termes a buscar, i uns botons que ens conviden a iniciar una nova sessió o bé a crear un nou compte d’usuari.

Si ens donem d’alta en el Wikia Search (per al què necessitarem només disposar d’una adreça de correu electrònic), tindrem un espai propi per a crear un perfil, semblant al que ens proporcionen les xarxes socials i de networking, com poden ser Orkut, LinkedIn o Facebook.

De moment, el cercador de la Wikipedia es troba només en fase alpha, el que significa que encara falten coses en el seu desenvolupament per llançar-lo oficialment, i que per tant la qualitat dels resultats en una cerca no és del tot fiable.

Més informació:

Cercador de Wikipedia en fase alpha
http://alpha.search.wikia.com/

Guillem Alsina