El codi font del Prince of Persia original, alliberat

Compartir

L’autor del joc va trobar el codi font de la seva creació en un disc i l’ha pogut rescatar, posant-lo a disposició de la comunitat.

Aquesta és una d’aquelles notícies que, si bé no tenen impacte en l’actualitat, no deixen de ser simpàtiques. I és que els que ja tenim una edat, recordarem el mític joc Prince of Persia original de l’any 1989, els innovadors efectes gràfics de moviment del personatge del qual van ser aconseguits pel seu autor -Jordan Mechner- gravant el seu germà petit en vídeo mentre aquest jugava amb una espasa, i digitalitzant a posteriori aquestes filmacions.

El resultat fou un moviment molt fluid per a la seva època i que li va comportar fama al joc fins al punt de convertir-lo en una referència i, amb el pas del temps, en tot un mite.

El mateix Mechner ha explicat tot el procés seguit per aconseguir rescatar el codi font d’uns discos que compten a les seves espatlles amb més de 23 anys, i ha penjat aquest codi en forma oberta per a tothom.

És de preveure que algú intenti adaptar-lo a ordinadors moderns mantenint en la mesura del possible l’estètica, funcionalitat i els mítics gràfics que van protagonitzar tota una època, fins i tot fent-lo jugable en línia.

Jo, per descomptat, faria una o dues partidetes…

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: