El COETTC veu reforçada la seva posició

Compartir

La reunió amb el Conseller de Justícia de la Generalitat és valorada positivament pel col·legi per buscar una solució negociada a l’assatjament al què el sotmeten el COITT i l’ACETT.

Instantània de la reunió. Imatge gentilesa del COETTC

Instantània de la reunió. Imatge gentilesa del COETTC

El Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) ha donat a conèixer que el passat 30 de gener una delegació d’aquesta entitat es va reunir amb el Conseller de Justícia, Germà Gordó, amb l’objectiu d’exposar la situació actual del Col·legi i denunciar la invasió competencial tant del Colegio Oficial de Ingenieros Técnicos de Telecomunicación (COITT) com de l’Associació Catalana d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació (ACETT).

El COETTC ha denunciat sovint pràctiques per part d’aquestes dues darreres entitats que busquen portar a la confusió dels col·legiats. Per aquest motiu, durant la reunió amb el conseller, els representants del COETTC han demanat mediació i ajut per establir un diàleg fructífer amb el COITT que permeti arribar a un final dialogat per a aquesta situació.

Entre les denuncies i aclariments que s’han fet des del COETTC referents a l’enfrontament que el COITT i l’ACETT hi mantenen, hi trobem:

  • El COETTC és un col·legi professional català i no una associació, a diferència del què argumenten el COITT i l’ACETT.
  • Denuncia l’ús indegut de les sigles COETTC per part de l’ACETT en els seus comunicats, fet que provoca confusió en els col·legiats.

Finalment, durant la reunió s’ha tractat sobre la futura i convenient creació d’un Consell de Col·legis, que ara mateix és un tema que sembla aturat  al Congrés de Diputats, però que des de la conselleria de Justícia s’ha promès agilitzar, així com la nova llei de serveis professionals, sobre la qual i els seus efectes s’hi està treballant.

A la reunió també hi van ser presents el Secretari General de Justícia, Enric Colet, i el Director de Dret i Entitats Jurídiques, Santiago Ballester.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: