El col·lectiu d’informàtics protestarà el proper 19 de novembre

Compartir

Els Col·legis d’Enginyers aproven les mobilitzacions previstes per al dia 19, però apel·lant a la responsabilitat social de tots els professionals per evitar actes vandàlics.


Redacció imatica.org – El proper dia 19 de novembre serà clau per al col·lectiu informàtic català, que es manifestarà per protestar contra la reforma que el Ministeri de Ciència i Innovació té prevista per als plans d’estudis de les enginyeries tècniques i que, segons l’opinió majoritària de les institucions que representen aquest col·lectiu, suposa l’amenaça de desaparició en un futur a mitjà termini de les carreres d’Enginyeria en Informàtica.

Segons informàvem anteriorment, els Col·legis Professionals es reunien aquest passat cap de setmana per decidir la seva postura oficial i les mesures concretes de protesta que prendrien per pressionar al govern espanyol i que aquest reconsiderés la seva actitud. Així és com el Consell de Col·legis d’Enginyers en Informàtica d’Espanya s’ha decidit per donar el seu suport a les mobilitzacions convocades per al dia 19, advertint a tots els seus col·legiats que les accions dutes a terme ho han de ser sempre en el marc de la legalitat vigent.

El Consell de Col·legis assenyala l’abandonament i menyspreu al qual el Ministeri d’Indústria i la seva Secretaria d’Estat de Telecomunicacions han sotmès a la professió d’informàtic, i destaca la tasca com a motor de desenvolupament tecnològic i industrial que suposa per al país. Així les coses, el Consell recolzarà les fitxes alternatives presentades per la CODDI (Conferència de Degans i Directors d’Escoles d’Informàtica), proposades per aquesta institució al Ministeri de Ciència i Innovació per tal que l’Enginyeria Informàtica estigui en igualtat de condicions amb la resta d’Enginyeries.

Per al dia 19 de novembre s’ha previst la realització d’una jornada de vaga i una sèrie de manifestacions a les 12 hores del migdia per donar a conèixer el malestar del col·lectiu. El Consell de Col·legis ha volgut ser prudent i ha avisat a tots els col·legiats que només donarà el seu suport a les iniciatives de protesta que entrin en el marc legal vigent, apel·lant a la professionalitat i responsabilitat social dels professionals. Aquesta referència ve donada per totes aquelles persones que han suggerit un aturada dels servidors, sota proclames del tipus "si cal tirar a baix a alguna empresa, es fa i punt"*.

* Que s’ha pogut llegir en alguns fòrums de discussió

Guillem Alsina