El de Samsung no ha estat l’únic smartwatch present a l’IFA

Compartir

Tot i que l’atenció mediàtica s’ha centrat sobre el rellotge intel·ligent de la sud-coreana, ni ha estat pionera en aquesta mena de gàdgets, ni és l’única fabricant, encara que el seu dispositiu no desmereix en absolut.

Paul Jacobs, CEO de Qualcomm, durant la presentació del Toq. Imatge gentilesa de Qualcomm

Paul Jacobs, CEO de Qualcomm, durant la presentació del Toq. Imatge gentilesa de Qualcomm

Si alguna cosa cal reconèixer-li a Samsung, això és la capacitat per a captar el focus de l’atenció mediàtica com si els altres fabricants rivals gairebé ni tan sols existissin. Un bon exemple d’això l’hem pogut veure a la fira IFA de Berlín, en la qual la sud-coreana ha presentat el seu rellotge intel·ligent Galaxy Gear, sobre el qual s’havia produït molta rumorologia i suposades filtracions que, al final, no van resultar ser certes però que van escalfar l’ambient de cara a la presentació.

El smartwatch o rellotge intel·ligent sembla el gàdget de moda; concebut com a complement a l’smartphone, es connecta a aquest via Bluetooth i permet rebre informacions procedents d’aquest en temps real, com ara missatges i trucades entrants, així com compta amb apps que, mitjançant l’ús de la connexió de dades del mòbil, ‘salten’ a Internet per a informar sobre actualitzacions de Facebook, Twitter, o la previsió meteorològica.

Si bé i com he dit abans, Samsung ha monopolitzat l’atenció mediàtica amb el seu dispositiu, no ha estat ni de lluny pionera en la matèria, quelcom que es reserven per a elles iniciatives com la italiana I’m Watch, o Pebble, havent-se erigit aquesta darrera gràcies al crowdfunding. I una gran marca comercial rival de Samsung.

Sony, pionera entre les grans

La fabricant japonesa ha presentat interessants novetats a l’IFA, en la seva tradicional línia de realitzar presentacions en els grans esdeveniments mundials com el CES o el Mobile World Congress. En aquest cas, i juntament amb el smartphone Xperia Z1 i les lents acoblables als seus terminals de telefonia, també ha mostrat la nova generació del seu rellotge intel·ligent, que és un dels què més història porta a les seves espatlles si no el que més.

El SmartWatch 2 en realitat no ha estat presentat per primera vegada a l’IFA, si no que ja fou mostrat al públic a la Mobile Asia Expo celebrada al juny a Xangai. Tampoc és la segona generació del dispositiu -al contrari del que el seu nom indica- si no la tercera, doncs abans del primer SmartWatch, la llavors joint venture Sony Ericsson va llançar al mercat el LiveView.

Resistent a les esquitxades d’aigua, incorpora tecnologia NFC per a sincronitzar-lo amb el nostre smartphone amb només un toc, i en la seva botiga d’aplicacions ja s’hi troben disponibles unes 200 o més, essent potser la que més diversitat ofereix.

Sony SmartWatch 2. Imatge cortesia de Sony

Sony SmartWatch 2. Imatge cortesia de Sony

Qualcomm també s’apunta a la festa

El fabricant de microxips per a dispositius mòbils ha presentat a la conferència per a desenvolupadors Uplinq 2013 el seu propi smartwatch, al qual ha anomenat Toq (paraula que es pot entendre com una transcripció fonètica de ‘talk’, parlar en anglès) i que empra la tecnologia Mirasol, desenvolupada per la mateixa Qualcomm i presentada el 2010 en el Mobile World Congress, inicialment es va pensar per a lectors d’ebooks, però el seu desenvolupament l’ha fet viable tant per a smartphones com per a altres dispositius, malgrat que encara ha d’explotar comercialment.

Un dels punts forts de la tecnologia Mirasol és el seu baix consum energètic, i un altre la seva excel·lent visió a contrallum, un punt millorat en els altres tipus de pantalla però que en la Mirasol destaca amb veu pròpia. Segons Qualcomm, la vida de la bateria del Toq és “de dies”.

No només aquests són els punts forts del Toq; àudio estèreo Bluetooth i càrrega sense fil emprant tecnologia WiPower Le, essent l’únic rellotge intel·ligent que incorpora aquesta mena de solucions. Sobre l’àudio Bluetooth estèreo, la nota de premsa parla d’una Premium Audio Edition, per la qual cosa la capacitat de Bluetooth estèreo podria finalment no estar disponible en tots els exemplars, si no en una part d’aquests a un major preu.

El Toq arribarà al mercat en el darrer trimestre d’enguany, just a temps per a la campanya nadalenca. La nota de premsa de Qualcomm parla d’una edició limitada, per la qual cosa podria sortir en quantitats molt limitades i a un preu alt.

El Toq. Imatge cortesia de Qualcomm

El Toq. Imatge cortesia de Qualcomm

Aquests dispositius s’hauran de barallar en el mercat amb el Galaxy Gear i els models de desenvolupadors independents com el Pebble.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: