El domini .eu presenta un bon balanç del tercer trimestre

Compartir

Unió EuropeaS’incrementa un 8,5% la contractació dels dominis europeus en la recta final de l’any en comparació amb el mateix període del 2009, fet que indica un major coneixement i acceptació d’aquest domini.

Redacció/Agències – Tot i que els dominis nacionals encara són els més coneguts i emprats (tret potser del .us en favor dels dominis de primer nivell), cada dia es coneix i utilitza més el domini .eu (European Union), que tot i no pertànyer a un estat en si mateix, correspon a aquesta unió de països la voluntat de la qual a emular als Estats Units d’Amèrica per a superar les passades divisions d’Europa entrant en el nou mil·lenni com un continent política i socialment unit. Bona prova del major coneixement que es té d’aquest domini “nacional” és que el seu ús ha augmentat segons les darreres estadístiques publicades per EURid, l’organització sense ànim de lucre nomenada per la Comissió Europea per a operar aquest domini.

Durant el tercer trimestre del 2010, Alemanya va superar el milió de noms de dominis .eu i Bèlgica va registrar el seu nom de domini .eu número cent mil. Es van fer importants progressos en els països bàltics en incrementar-se els registres a Estònia un 47% i Lituània un 43,9% en comparació amb el tercer trimestre del 2009.

El .eu va mantenir la seva posició en els deu majors TLDs del món amb el registre de 3.246.347 noms de dominis .eu a finals del tercer trimestre del 2010, fet que representa un augment dels registres anual del 8,5% en comparació amb el tercer trimestre del 2009.

A finals del tercer trimestre del 2010, Alemanya va obtenir un creixement de registres .eu del 8,9% anual i amb els seus 1.004.535 noms de domini .eu, va mantenir el seu primer lloc a la llista dels deu primers països. Els deu primers països representen un 86,2% de tots els registres .eu. A destacar en el tercer trimestre del 2010, la República Txeca va registrar un creixement anual del 36,9%, Polònia un 20,3%, l’Estat Espanyol un 20,3% i el Regne Unit un 2,3%.

Durant el tercer trimestre del 2010, els noms de domini internacionalitzats (IDNs) van representar un 2,07% de la cartera de noms de dominis .eu, en línia amb altres registres. Els residents de la Unió Europea poden registrar un nom de domini .eu que empra caràcters de tots els alfabets llatí, ciríl·lic o grec; per exemple, el búlgar л, l’alemany ü, el grec θ, el polonès ł i l’espanyol ñ.

Altres punts destacables de l’informe trimestral:

  • Finalització de la cadena de confiança per a DNSSEC (Domain Name System Security Extensions – Extensions de Seguretat del Sistema de Nom de Domini) de .eu

  • EURid i Netnod han signat un acord de “anycasting”

  • Llançament d’una iniciativa de màrqueting promocionant .eu per als estudiants ERASMUS

  • Addició de vídeos testimonials al canal EURid de YouTube.

L’informe complet d’EURid per al tercer trimestre del 2010 està disponible per a la seva descàrrega

Guillem Alsina