El Financial Times revela noves dades sobre el suposat Tablet PC d’Apple

Compartir

ApplePodria exercir la funció de media center portable, gràcies a acords per a continguts signats entre la companyia de la poma i les principals productores audiovisuals.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El rumor sobre un possible Tablet PC de la companyia de Cupertino basat en l’iPhone/iPod Touch però amb moltes més funcionalitats que aquests dispositius, i nascut per dur un pas més enllà el concepte d’interfície multitàctil, no és nou. De fet, les últimes dades que es van conèixer al respecte es van filtrar a la premsa especialitzada cap al març d’enguany, i consistien en la compra massiva de pantalles tàctils de 10 polzades per part d’Apple.

Aquesta mida de pantalla és massa gran per a un dispositiu tipus iPhone, però si que ho és prou per a un ordinador tipus netbook o per a un Tablet PC de mides petites (aquests rarament passen de les 14 polzades, ja que unes dimensions superiors influirien negativament sobre el pes de l’aparell, que es convertiria en excessiu).

Ara, el prestigiós rotatiu britànic dedicat a l’actualitat econòmica Financial Times, cita a quatre fonts diferents la identitat de les quals no s’ha fet pública però de les que s’afirma estan en contacte directe amb la companyia de Cupertino, per afirmar que Apple està ultimant els detalls d’un nou model de Tablet PC, el punt fort del qual serien els continguts.

Segons afirma l’edició electrònica del rotatiu econòmic, Apple està treballant amb les grans productores de continguts (Time Warner, Sony, EMI i Universal) per tal de proporcionar contingut d’àudio i vídeo al nou aparell, que es convertiria en una mena de media center portable amb connexió a xarxes. En no tenir funcions de telefonia, és probable que requereixi de connexió WiFi (cada dia més present en la nostra vida diària), o bé s’avanci una mica al seu temps i disposi també de connectivitat WiMAX, la tecnologia de la que es parla com a successora del WiFi en mobilitat i de les connexions de banda ampla per cable, però el desplegament de la qual s’està duent a terme molt lentament.

Segons el Financial Times, el projecte en què treballa Apple rep el nom en codi Cocktail, però queden els dubtes de si es referirà a algun acord de continguts per a iTunes i l’iPhone/iPod Touch, o bé serà aquest projecte de maquinari en concret. Naturalment, es desconeixen els detalls tècnics concrets del Tablet PC que presumiblement podria presentar la companyia de Steve Jobs, ni tan sols dates del mateix. Tot i això, en aquest darrer aspecte, es pensa en setembre-octubre com a possible presentació, a temps per generar l’expectació necessària de cara a la campanya nadalenca.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)