El format JPEG s’actualitza i suportarà els 12 bits

Compartir

Després de 23 anys d’existència, el clàssic JPEG s’actualitza per adaptar-se als nous temps.

Qui no coneix el JPEG? És el format més utilitzat tant en fotografia amateur (i també professional, encara que en aquest camp hi ha altres formats també molt utilitzats) com en imatges en l’àmbit de la informàtica, gràcies a la gran compressió de mida i la qualitat acceptable. Doncs bé, el grup Joint Photographic Experts Group encarregat de definir aquest estardar, ha llançat noves llibreries que defineixen l’estàndard (libjpeg), introduint la versió JPEG 9.

Una de les seves grans novetats és el suport per a profunditat del color a 12 bits (actualment està en 8 bits), i la possibilitat d’un sistema de compressió sense pèrdua de qualitat (un dels desavantatges del JPEG respecte als altres formats).

De moment és una gran notícia per a molts, però la veritat és que encara trigarem molt a veure’n el resultat ja que ha de ser implementat en els diferents sistemes de visualització, sistemes operatius i naturalment les càmeres i maquinari de processament d’imatges.

Podeu trobar més informació i descarregar les llibreries a l’Independent JPEG Group Development Site.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: