El govern espanyol regala mig milió de lectors del DNI electrònic

Compartir

CibersocietatAmb l’ànim d’impulsar l’adopció i ús del nou DNIe, el govern estatal reparteix 500.000 lectors a través de diverses empreses col·laboradores, mesura que també s’estendrà als ciutadans dels Països Catalans tret de la Catalunya Nord.

Redacció – Segons s’anuncia en el lloc web de Red.es, ens públic encarregat de l’execució dels projectes relatius a tecnologia i societat de la informació que parteixen del govern espanyol, el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç distribuirà entre els ciutadans espanyols mig milió de kits per a l’ús del DNI electrònic o DNIe, que en el futur proper ha de substituir al document nacional d’identitat tradicional.

El DNI electrònic incorpora al DNI tradicional un microxip amb una sèrie de dades biomètriques (imatge digitalitzada de la mateixa fotografia que acompanya al document, imatge digitalitzada de la signatura manuscrita) i digitals (signatura electrònica, certificat digital de l’entitat emissora,…) i una sèrie de mesures de seguretat (hologrames, imatges làser canviants,…). El seu ús s’estén a una sèrie de tràmits que es poden realitzar amb les administracions públiques emprant el DNIe per a signar els documents requerits i autentificar-se quan es fan tramitacions online.

Fins a la data, a l’Estat Espanyol s’han expedit uns dotze milions d’aquests documents, pel què la xifra de kits per al seu ús posats a disposició de la ciutadania és insuficient per cobrir tota la possible demanda, tot i que sembla anar més aviat orientada a aquells ciutadans que no puguin realitzar el desemborsament per adquirir algun dels lectors de DNIe existents al mercat. Es tracta, doncs, de llimar l’escletxa digital.

El kit d’ús es composa d’un lector de DNI electrònic, un CD amb el programari necessari per al seu ús, informació sobre les seves utilitats i avantatges, i promocions específiques de diferents serveis que fan ús del DNIe. La distribució d’aquests kits es realitzarà a través de les empreses col·laboradores Tractis i Twindocs, que han estat seleccionades mitjançant un procés públic. Juntament amb aquestes, diverses empreses com l’entitat bancària Caixa Galícia, l’operador de comunicacions Jazztel, el proveïdor de serveis d’Internet Acens, la xarxa social Xing, o Softonic, recolzen d’una o altra manera la iniciativa. La Unió Europea aporta part del finançament monetari per dur a terme aquest projecte.

Aquesta iniciativa és accessible als ciutadans del Principat de Catalunya, País Valencià i Ses Illes, tots els dels Països Catalans tret de la Catalunya Nord, que està sota administració francesa.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)