El IX Congrés Internacional del Videojoc i l’Oci Interactiu reunirà a centenars de creadors i empreses de tot el món

Compartir

 

NOTA DE PREMSA GAMELAB

La novena edició de Gamelab se celebrarà del 26 al 28 de juny de 2013 a la Filmoteca de Catalunya, a Barcelona, i congregarà a centenars de creadors i empreses de videojocs procedents d’arreu del món.

Durant els tres dies, el Congrés Internacional del Videojoc i Oci Interactiu reunirà algunes de les grans figures internacionals del moment com:

Michel Ancel creador de Rayman. Ancel va ser nomenat Cavaller de les Arts i la literatura juntament amb Miyamoto el 2006. Rayman ha estat un joc de culte en pràcticament tots els formats, i un dels més venuts de PlayStation amb 4 milions de còpies. Ara que aquest popular personatge arriba a la seva majoria d’edat, el seu creador anirà a Gamelab per compartir amb l’audiència detalls i anècdotes de la seva creació i evolució al llarg del temps.

Jesse Schell, el màxim guru de la ‘gamificació’. En la seva ponència, presentada per FICOD (Fòrum Internacional de Continguts Digitals), Schell explicarà com els principis del disseny de videojocs s’estan estenent per molts altres tipus de creació.

Una altra de les estrelles d’aquesta edició és el visionari Minh Le, amb tan sols 22 anys, va crear el ‘Counter-Strike‘, amb el qual va revolucionar la forma de veure els videojocs, sent el primer que va concebre el potencial del joc corporatiu a la xarxa i una de les figures que ha inspirat a més desenvolupadors en els últims temps. Ara ha llançat en solitari ‘Tactical Intervention’, un ‘shooter’ multijugador amb el qual ha tornat a trencar motlles i sobre el qual parlarà amb detall al Gamelab 2013.

Tommy Palm, un dels grans protagonistes de l’últim any, creador de ‘Candy Crush Saga‘, el joc de més èxit a Facebook després de superar ‘Farmville 2′. Com a dissenyador de referència a King.com, Palm explicarà alguns dels secrets i de l’estratègia de l’empresa per conquerir el món dels jocs socials i mòbils.

A més, Vander Caballero aportarà la seva personalíssima experiència com el precursor en el sector indie de la indústria, dissenyador de videojocs independents com: el seu ‘Papo & Yo‘ que va estar nominat en els Game Critic Awards, va obtenir una menció honorífica en els Independent Games Festival i dues nominacions al New York Videogame Critics Circle.

Xavier Carrillo, un dels emprenedors espanyols més internacionals, que des de l’empresa Digital Legends ha creat els jocs per a plataformes mòbils més premiats i el seu últim llançament “Respawnables” per a iPhone i iPad ha estat un dels èxits de l’any publicat per Zynga.

Gamelab 2013 celebrarà la seva novena edició a la Filmoteca de Catalunya, situada al centre de Barcelona, a prop del Liceu i la Rambla, en un edifici de nova construcció inaugurat al febrer de 2012.

Durant la celebració de Gamelab 2013 es farà entrega dels Premis Nacionals de la Indústria del Videojoc, els coneguts com Puces, que destaquen les millors produccions i dissenys del puixant sector de l’oci interactiu a Espanya i que són votats pels membres de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives. Les seves candidatures es donaran a conèixer en les pròximes dates.

Gamelab Barcelona és un dels principals esdeveniments europeus i mundials en l’àmbit de la formatiu, la difusió i el negoci dels videojocs i l’oci digital interactiu. El seu principal objectiu és ajudar a la creació i creixement d’iniciatives empresarials amb ambició de desenvolupament de negoci global. Gamelab serveix tant de llançadora per a les empreses locals que busquen expandir el seu negoci a nivell internacional com per a les empreses internacionals que volen entrar al mercat d’Espanya, Europa o Llatinoamèrica. Els continguts de les conferències i el networking ofert per  Gamelab Barcelona suposa també un recurs de gran valor per a tots aquells estudiants i professionals a la recerca d’orientació, formació o ocupació en el sector.

Gamelab 2013 compta amb el suport del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals, l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives, l’Ajuntament de Barcelona i FICOD i el patrocini de Minijuegos.com, Autodesk, Windows Phone, Arm, Chartboost, InnoGames i Canada Game Nation, així com amb la col·laboració de Mediapro i EGCA (European Game Conference Alliance). Medi oficial: Rtve.es.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: