El joc més reeixit del 2014 mor d’èxit

Compartir

El creador de Flappy Bird no n’aclareix el motiu, però se suposa que la retirada de Google Play i App Store pot ser deguda a la pressió provocada per les acusacions de còpia d’elements d’altres videojocs.

Flappy Bird

Flappy Bird

Dong Nguyen, programador vietnamita de videojocs i creador del que ha estat sense cap mena de dubte el gran èxit del 2014 en el que portem d’any, Flappy Bird, ha retirat la seva reeixida creació de les botigues en línia de les dues principals plataformes mòbils del mercat, Google Play (Android) i App Store (iOS).

Els motius no queden del tot clars, tot i que Nguyen addueix que són personals i que el joc ja no li agradava. La seva creació, que ha constituït tot un ‘hit’ entre els aficionats als jocs de smartphone, havia rebut crítiques d’ençà que en alguns mitjans fossin publicades acusacions contra el programador vietnamita per haver copiat suposadament elements d’altres jocs com Mario o Helicopter.

Malgrat tot, també es rumoreja que el joc podria haver estat retirat per evitar demandes legals, independentment que hi hagués copiat o no elements d’altres creacions. En un joc tan senzill en qüestió de mecànica (encara que difícil a l’hora de ser jugat), no seria estrany que certs elements guardessin gran semblança amb altres creacions lúdiques, fins i tot sense arribar a buscar-la, cosa que si han vist usuaris i periodistes, també podrien haver vist tranquil·lament els responsables d’altres companyies desenvolupadores de videojocs.

L’èxit del joc es pot mesurar pels 50.000 dòlars de benefici diaris en publicitat que ha arribat a comportar a Nguyen, qui va comunicar l’eliminació de la seva creació de les botigues de les dues plataformes líders en l’univers mòbil a través del seu compte de Twitter. En aquesta mateixa, i retrocedint una mica en el timeline, s’hi poden veure alguns enfrontaments verbals amb altres twitaires que acusen Nguyen de copiar altres videojocs.

Dong Nguyen anuncia la retirada de Flappy Bird

Dong Nguyen anuncia la retirada de Flappy Bird

Nguyen ha estat acusat de copiar elements d'altres videojocs per diversos tuitaires, com aquest

Nguyen ha estat acusat de copiar elements d’altres videojocs per diversos tuitaires, com aquest

Sobre una possible tornada del joc modificat, res se’n sap i tot depèn d’un sol home, Nguyen. Mentrestant, de ben segur no li faltaran els clons que intentin viure a costa del seu èxit proposant-se com a substitut amb notable semblant a l’original, com aquest “Flappy Wings – not Flappy Bird” que no pot negar en qui s’inspira. Paradoxal que qui s’ha vist abocat a retirar la seva creació després de les acusacions de còpia, sigui al seu torn copiat.

Podem dir que Flappy Bird ha mort d’èxit, encara Nguyen no deixarà per això de desenvolupar videojocs, segons afirma en el seu Twitter, un mitjà en què ha afirmat que fa deu anys que es dedica a això. Segur que després de l’experiència, la seva propera creació rebrà més atenció mediàtica de seguida que surti al carrer, cosa que encara no sabem si serà bo o dolent per a Nguyen.

Segons afirma ell mateix, Nguyen porta deu anys programant

Segons afirma ell mateix, Nguyen porta deu anys programant

Nguyen seguirà desenvolupant videojocs, segons les seves mateixes paraules

Nguyen seguirà desenvolupant videojocs, segons les seves mateixes paraules

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: