El llegendari Spectrum torna a la vida en forma de teclat Bluetooth

Compartir

És compatible amb dispositius iOS i en el futur ho serà també amb Android i Windows. El crowdfunding finalitza en només dos dies i ja ha aconseguit el seu objectiu.

Imatge del projecte de Kickstarter

Imatge del projecte de Kickstarter

La retroinformática (reedició o imitació d’ordinadors i components de la dècada dels vuitanta, i emulació del seu programari) sempre ha tingut el seu públic que, amb el temps, ha creat mites encarnats en màquines com els Atari ST, Commodore Amiga o els ZX81 i Spectrum de Sinclair.

Precisament aquest darrer, dissenyat i comercialitzat per l’empresa de Sir Clive Sinclair, es va fer famós entre altres coses pel seu teclat compost a base de tecles toves, realitzades en un tipus d’escuma. Per a aquells que en el seu moment van poder gaudir d’aquesta magnífica màquina, i per a aquells que no van tenir l’ocasió però que volen provar-lo, un projecte a kickstarter ha aconseguit els fons necessaris per recrear el look&feel de la mítica màquina en forma de teclat Bluetooth.

El “nou Spectrum” no és un ordinador, ni de vuit bits com l’original, ni de cap tipus, sinó només un teclat Bluetooth que imita tan bé com pot el format i tacte de la màquina original, i que permet connectar-lo a un dispositiu iOS com un tablet iPad. En el futur proper també es farà compatible amb dispositius Android i Windows.

El teclat ve decorat amb motius dedicats als jocs mítics d’aquesta també mítica plataforma de computació de vuit bits de principis de la dècada dels vuitanta.

Els qui vulguin optar a disposar d’un d’aquests teclats tenen només dos dies, ja que el crowdfunding finalitza aquest divendres dia 31. La iniciativa ja ha aconseguit, en aquests moments, recaptar el 101%, de manera que passi el que passi seguirà el seu curs.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: