El mercat del PC es contreu a l’espera de Windows 8

Compartir

Les vendes globals d’ordinadors PC han baixat, una cosa que la consultora IDC addueix a diversos motius, entre ells l’espera pel nou sistema operatiu de Microsoft.

Els comerços encara no s'han pogut treure de sobre els estocs de màquines amb Windows 7. Imatge d'IntelFreePress a Flickr sota llicència Creative Commons

Els comerços encara no s’han pogut treure de sobre els estocs de màquines amb Windows 7. Imatge d’IntelFreePress a Flickr sota llicència Creative Commons

Segons apunta IDC, la baixada en el mercat ja era previsible per la simple espera que molts consumidors han decidit dur a terme pel nou Windows 8, però la davallada en les vendes ha estat més important del previst inicialment per la consultora.

Aquesta comptava amb la campanya de tornada al col·legi per frenar la caiguda. Finalment, aquesta no s’ha comportat com esperava la consultora, fet que ha dut a una caiguda del mercat superior als 8 punts percentuals, respecte als més de 3 previstos inicialment.

Davant la imminent sortida al mercat de Windows 8, molts venedors han començat un procés de liquidació dels seus estocs de màquines amb Windows 7, el que ha dut a una davallada en els preus. Aquesta circumstància és la que busquen molts consumidors per realitzar les seves compres, especialment quan s’acosta l’època de la tornada al col·legi, malgrat que enguany aquesta lògica no ha funcionat com en èpoques anteriors. Possiblement, la crisi econòmica global també hagi jugat el seu paper aquí.

IDC també apunta com a culpables de la davallada en el mercat PC als nous formats com ara smartphones i, sobretot, tablets, que s’estan enduent una part del seu mercat.

No tots els fabricants surten mal parats d’aquesta situació; mentre que HP, Dell i Acer baixen les seves vendes, altres jugadors del mateix sector com Lenovo o Asus pugen.

Queda per veure com reaccionarà el mercat quan a final d’aquest mes sigui presentada oficialment la versió final de Windows 8 i es pugui començar a comprar les primeres màquines que l’emprin.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: