El mercat dels netbooks és massa sòlid com per a desaparèixer per l’arribada d’un nou dispositiu

Compartir

ASUS Ibèrica desmenteix la idea que la febre del tablet suposi la fi dels ultraportàtils.

Col·laboradors – Sara Vila, Product Manager de la divisió d’EeePC d’ASUS Ibèrica, ha declarat que no considera que l’arribada dels tablets al mercat de la informàtica vagi a comportar la desaparició dels netbooks, o ordinadors ultraportàtils. “A dia d’avui, el mercat dels netbooks és massa gran i massa sòlid dins del món de la informàtica de consum com per a desaparèixer de la nit al dia per l’arribada d’un nou dispositiu”.

Quan a ASUS vam decidir apostar per la creació del netbook com un complement dels ordinadors portàtils, estàvem segurs d’estar atenent una necessitat dels consumidors. Les xifres de venda, i el que els nostres competidors comencessin a desenvolupar també els seus propis models de netbook, ens van donar la raó”, declara Sara Vila.

La Product Manager de la divisió d’EeePC d’ASUS Ibèrica ha recordat també que “l’aparició d’una novetat en la indústria tecnològica sempre ha produït una reorganització en l’oferta; l’abaratiment dels portàtils va reduir la quota de mercat dels ordinadors de sobretaula; els smartphones van ocupar part del terreny que abans havia estat exclusiu dels telèfons mòbils convencionals, i els netbooks, com ja he indicat abans, van fer el mateix amb els ordinadors portàtils. Tot i això, avui en dia continuen existint ordinadors de sobretaula, telèfons mòbils i portàtils. I continuen existint perquè els seus usuaris consideren que compleixen unes funcions específiques per a les que són l’opció més adequada”.

Tot això no vol dir que ASUS rebutgi el nou model de suport informàtic, el qual considera que té unes característiques pròpies que el fan molt atractiu per a molts usuaris. “A diferència dels netbooks, els tablets no són una novetat. Tenen més de deu anys d’existència, però fins ara no s’han donat les condicions tecnològiques i de mercat per a la seva acceptació massiva per part del públic. A ASUS estem molt satisfets d’això, perquè considerem que són un bon producte, i no trigarem en augmentar l’oferta existent amb el llançament dels nostres primers models. Però això no vol dir que pensem que els netbooks es vagin a extingir com a conseqüència de la febre pel tablet; aquesta, com passa amb totes les novetats, passarà, i tablets i netbooks quedaran cadascun amb la seva quota de mercat corresponent, determinada per les preferències dels consumidors, que adquiriran el dispositiu que considerin més adequat per a les seves necessitats. No creiem que es vagi a produir una canibalització, si no més aviat una diversificació. I això sempre és bo, tant per a la indústria com per al client”, conclou Sara Vila.

Guillem Alsina