El m

Compartir

Escàndols mediàtics, tecnologia i les principals notícies de l’any s’enduen les medalles en aquest particular rànquing.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – No hi ha cap mena de dubte que el dels cercadors d’Internet és un dels sectors amb més competència en ser un dels més emprats pels internautes. Noms com Google, MSN/Live (Microsoft) o Yahoo! són coneguts per tots els internautes i els seus serveis (que en la majoria dels casos orbiten al voltant del cercador) són dels més emprats d’Internet.

Cada any les llistes del més buscat segueixen un patró més o menys reconeixible, amb els principals escàndols mediàtics -especialment si involucren a personatges famosos i temàtica sexual; el morbo ven-, les línies informatives de l’any, les notícies tecnològiques més importants (independentment de que la Xarxa de xarxes sigui un mitjà emprat des de fa temps per persones de qualsevol perfil tecnològic, el component "tecnòleg" segueix sent molt important) i els fenòmens mediàtics nascuts i crescuts a l’empara d’Internet, ocupen els llocs d’honor en aquesta particular cursa.

Google ha publicat les estadístiques de l’any, amb la llista del més buscat a nivell mundial que encapçala el telèfon mòbil d’Apple, el popular iPhone. Altres cerques que han tingut la seva repercussió han estat les dels serveis en línia Facebook i Badoo, o els vídeos de Youtube. Els principals esdeveniments es centren al voltant de la massacre de l ‘institut Virginia Tech als Estats Units, l’huracà Dean o la mort del tenor italià Luciano Pavarotti.

En l’apartat d’escàndols, l’estrella adolescent del High School Musical de Disney, Vanessa Hudgens, va acaparar bona part de les cerques dels internautes durant l’estiu després de que es filtressin a la Xarxa unes fotografies privades que la mostraven nua. L’excèntrica playmate Anna Nicole Smith també fou molt buscada a Internet arran de la seva defunció a principis de febrer d’aquest any passat.

Els resultats de Yahoo! difereixen poc dels de Google, afegint a més els vídeos de la mort de Saddam Hussein presos amb un telèfon mòbil i que mostraven amb tota la seva cruesa l’execució de l’enderrocat dictador iraquià. Novament, habituals "starlettes" d’Internet i de la premsa rosa, figuren entre les primeres recerques: Paris Hilton, Britney Spears o Nicole Richie en són els noms més importants.

La política també té un forat en els cercadors, especialment per a les eleccions nord-americanes que s’acosten. Així, el mediàtic Barak Obama o l’ex-primera dama Hillary Rodham Clinton també consten entra les primeres cerques dels principals cercadors.

Més informació:

Resultats de Google (Zeitgeist 2007)
http://www.google.com/intl/en/press/zeitgeist2007/index.html

Resultats de Yahoo!
http://buzz.yahoo.com/toptrends2007/

Guillem Alsina