El mòbil dual de Geeksphone, a la venda aquest dijous

Compartir

Si vols provar Boot2Gecko sense renunciar a Android, aquesta és una bona opció com a terminal, ja que incorpora les dues plataformes donant l’oportunitat de treballar amb una o amb l’altra.

Geeksphone Revolution

Just a temps per al Mobile World Congress, la fabricant espanyola Geeksphone llançarà comercialment aquest mateix dijous el Revolution, el seu terminal dual amb sistema operatiu Android i Boot2Gecko de Mozilla.

Pel que fa a especificacions de maquinari, el Revolution està equipat amb un processador Atom de doble nucli d’Intel a 1,6 GHz, 1 GB. de memòria RAM, pantalla IPS LCD de 4,7″, 4 GB. d’espai d’emmagatzematge intern ampliables mitjançant slot de tarja microSD amb suport per a unitats de fins a 32 GB, càmera principal (posterior) de 8 Mpx. amb flash LED, i bateria de 2.000 mAh.

Però allò veritablement revolucionari d’aquest terminal (i, d’aquí, el seu nom) és la possibilitat de canviar-li el sistema operatiu de forma recolzada pel mateix fabricant. Altres fabricants han fet passes en el mateix sentit, però sense arribar a comprometre’s tant; és el cas de Sony, que proporciona informació de com obrir el bootloader d’alguns dels seus models, el que al seu torn facilita el canvi de ROM, però sense oferir suport tècnic o cobertura de garantia amb aquest canvi.

Geeksphone proporciona cobertura al canvi d’Android al Boot2Gecko de Mozilla, la mateixa tecnologia que equipa el Firefox OS.

En la nota enviada a premsa en la qual s’anuncia la novetat, Geeksphone parla d'”Android o altres alternatives“, pel que és possible que Boot2Gecko no sigui l’única plataforma suportada en un futur a més de la popular del robot verd de Google, podent afegir al ventall de sistemes potser el Sailfish OS de Jolla o el Tizen de Samsung.

El preu del Revolution serà de 289 euros, malgrat que en els primers dies es podrà trobar a la botiga en línia de la companyia amb una petita rebaixa de 20 euros.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: