El Mobile World Congress 2008 escalfa motors

Compartir

El certamen convocarà a Barcelona les principals empreses del sector entre els dies 11 i 14 de febrer.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Com cada any per aquestes dates ja s’ha donat a conèixer el programa d’actes del congrés mundial de tecnologies mòbils, que es celebrarà a Barcelona com en les dues darreres edicions anteriors a la present.

Per a enguany la primera novetat és el canvi de nom de la trobada, que passa d’anomenar-se 3GSM World Congress a Mobile World Congress, englobant d’aquesta manera totes les tecnologies mòbils i no només aquelles que fan referència a la connectivitat GSM i/o 3G (tercera generació).

També com cada any, l’esdeveniment comptarà amb la presència de les principals marques del sector de la telefonia mòbil, moltes de les quals guarden les presentacions dels seus productes més novedosos per a què siguin realitzades durant aquest certamen. Nokia, Sony-Ericsson, Motorola, Skype, LG, Sandisk o Samsung són només alguns dels noms de les empreses més potents del sector i adjacents que no faltaran a la seva cita barcelonina.

Entre els noms propis més destacats d’alts directius que aniran al congrés s’hi troben John Chambers (CEO de Cisco Systems), Olli-Pekka Kallasvuo (CEO de Nokia), Arun Sarin (CEO de Vodafone) o Wang Jianzhou (CEO de China Mobile).

En total, s’espera la presència d’uns 1.400 expositors que es repartiran en vuit pavellons de la fira de Barcelona al recinte de Montjuïc, i que compten amb 230 suites d’hospitalitat per a la realització de reunions i entrevistes. S’espera l’assistència de més de 55.000 persones que donaran lloc a uns 30.000 encontres de negocis estimats, i uns 2.300 periodistes acreditats de diversos mitjans.

iMàtica serà present durant tots els dies de l’esdeveniment, informant puntualment de tots els actes i presentacions que es duguin a terme, i que podreu seguir a la categoria Mobile World Congress 2008 del nostre lloc web.

Dies de festa

El congrés de tecnologies mòbils no acaba quan es tanquen les portes del recinte firal de Barcelona, sinó que es prolonga a través de la vida nocturna de la ciutat comtal. Com en els darrers anys, les discoteques i pubs acolliran les festes i actes que les diferents empreses i iniciatives convoquen per a periodistes i executius.

Un d’aquests clàssics és la festa de Symbian, que habitualment es celebra a la zona portuària (fa dos anys fou acollida en un vaixell ancorat en el port de Barcelona). La mateixa organització del congrés realitza una festa el primer dia (que aquest any cau en dilluns 11) que compta habitualment amb la presència de grups musicals de primera línia internacional.

Però no només durant els dies que dura el congrés s’organitzaran esdeveniments festius en els quals es presentaran productes i serveis de manera informal, ja que els dies previs i posteriors també poden acollir una sèrie d’activitats d’aquest tipus. És el cas de ShowStoppers, una festa privada que es celebrarà el dia 10 a la tarda a l’Hotel Majestic, en el cèntric Passeig de Gracia, i en el qual prendran part diverses companyies que mostraran els seus productes a la premsa allà reunida.

Més informació:

Lloc web del Mobile World Congress
http://www.mobileworldcongress.com/

Guillem Alsina