El Mobile World Congress 2009 escalfa motors

Compartir

Logo de la GSMAEn aquesta edició que es rumoreja es veurà afectada per la crisi, Acer podria presentar la seva entrada en el segment dels telèfons mòbils amb interfície multitàctil.


Redacció – Es prepara un any més una nova edició de l’esdeveniment presencial més important del món de la telefonia mòbil: el Mobile World Congress organitzat per la GSM Association (GSMA) i que un any més es celebra a Barcelona.

Del 16 al 19 de febrer ambdós inclosos, la capital catalana es convertirà en la capital mundial del mòbil. Serà el quart any consecutiu que això passa, però aquest cop el repte consisteix en superar la tan temuda crisi que ja va impedir que es celebrés l’edició del 2008 del SIMO de Madrid (malgrat que no hi ha punt de comparació entre les dues fires).

L’espai dedicat a expositors és el mateix, tot i que corren rumors que el nombre d’empreses que estaran presents disminuirà. Els principals fabricants de terminals com Nokia, Sony Ericsson, Samsung, LG o fins i tot una Motorola en hores baixes hi tenen presència. Entre les operadores, Vodafone, Orange, Telefónica o la nipona NTT DoCoMo també hi seran, mentre que per la part dels fabricants de sistemes operatius ens trobem amb la Fundació Symbian (ara propietat de Nokia), Microsoft (Windows Mobile), Palm (que presentarà el Pre amb WebOS) i fins i tot Google, tot i que és una incògnita què ensenyarà la companyia del cercador de la seva plataforma Android, doncs l’any passat va estar present però de manera molt discreta.

Acer ha convocat a la premsa sota l’epíleg "smartphones launch" el dia 16 a la Casa Batlló. Aquesta convocatòria ha donat lloc a les especulacions sobre si la companyia taiwanesa llançarà una gamma de telèfons mòbils amb interfície multitàctil amb els quals buscarà posicionar-se en un mercat de consum que busca prestacions a un preu raonable.

Aquesta entrada es faria probablement de la mà de Microsoft amb Windows Mobile com a sistema operatiu, ja que és la companyia de Redmond la que equipa actualment als seus PDAs.

Seguiment dia a dia des de www.imatica.org

Com ja va sent habitual, des d’aquest rotatiu anirem seguint diàriament tota l’activitat generada al congrés, els llançaments de nous productes i tot el que es cou a la indústria. Tot això, com sempre, en el nostre lloc web, www.imatica.org

Guillem Alsina