El NASDAQ reacciona als darrers anuncis de la indústria

Compartir

Busquem la cotització borsària de les principals companyies implicades en els grans anuncis dels darrers dies per veure com ha reaccionat el món financer als anuncis que aquestes han fet. Microsoft, Sony, Google i Lenovo són les protagonistes.

El nou any 2014 ha començat fort pel que fa a anuncis relacionats amb operacions de les principals empreses del sector tecnològic. Des d’El Mur Tecnològic hem volgut saber com ha reaccionat la borsa nord-americana dedicada a les empreses d’aquest sector, el NASDAQ, donada la importància que aquest parquet borsari té en aquestes empreses i a tot el món.

Nou CEO a Microsoft

De moment Steve Ballmer no es pot sentir deprimit per la recepció que el parquet borsari nord-americà especialitzat en el sector tecnològic ha donat a la notícia de que, per fi, el comitè especial de la companyia de Redmond li ha trobat substitut: Satya Nadella.

Tot i que es pot apreciar un repunt en la cotització de Microsoft comptant a partir del dia en què es va fer pública la designació de Nadella com a nou CEO, aquest no ha estat ni de lluny espectacular, deixant a la companyia de Redmond en una posició més o menys semblant a la del dia anterior a l’anunci, i lluny del pic momentani que la seva cotització aconseguia un parell de dies abans.

Cotització de Microsoft

Tanmateix, encara haurem d’esperar més temps per calibrar la reacció del món econòmic a l’anunci de Microsoft i, sobretot, al fet que el nou CEO faci les seves primeres aparicions en públic i es donin a conèixer les seves primeres mesures. El fet que Bill Gates estigui més al seu costat que amb Steve Ballmer també pot influir.

Google ven Motorola a Lenovo

Motorola Mobility no cotitza per ser propietat de Google (i, de moment i fins que l’operació no sigui aprovada per les autoritats reguladores, ho continuarà sent), i Lenovo no cotitza en el NASDAQ però si Google. La multinacional del cercador ja venia d’una tendència alcista que, des de mitjans de l’octubre passat, l’ha portat a abastar xifres rècord, tot i que l’anunci de la venda de la seva subsidiària fabricant de smartphones ha estat, de moment, la cirereta que corona el pastís.

Cotització de Google

Si bé Lenovo no cotitza en el parquet tecnològic nord-americà, hem pres com a referència el seu índex a la borsa de Hong Kong i l’índex OTC Markets de Nova York, els quals indiquen una caiguda de certa consideració en el seu valor borsari a partir de la data en la qual s’ha fet públic l’acord al qual ha arribat amb Google.

Cotització de Lenovo

Sony separa la seva unitat de televisors i ven la divisió de PCs i la marca VAIO

L’anunci més recent dels tres que hem referenciat en el present article, a causa dels mals resultats econòmics que aquestes unitats de negoci arrossegaven en els darrers anys. A la companyia nipona li ha comportat un moment d’eufòria que ha fet pujar la seva cotització, tot i que l’impacte complet de l’anunci només pot ser calibrat a llarg termini.

Cotització de Sony

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: