El nom oficial de Windows 7 ser? …. Windows 7

Compartir

El que fins ara ha estat el nom en clau de la propera generació de sistemes operatius de Microsoft ha estat confirmat com el nom comercial definitiu, el que ha sorprès a molts tot i que cal comptar que encara queda molt per al seu llançament i les coses poden canviar a última hora…


Redacció imatica.org – És -segons s’ha afirmat des de la mateixa Microsoft- la primera vegada que la companyia de Redmond decideix batejar comercialment un producte amb el mateix nom en codi que ha tingut durant la fase de creació. I aquest honor li ha tocat al proper sistema operatiu de la companyia, la primera preview del qual es farà disponible als desenvolupadors a la PDC (Professional Developers Conference) que Microsoft organitza a finals d’aquest mes.

En una entrada en el bloc oficial de Windows Vista, Mike Nash (un dels directius de la divisió Windows de Microsoft) donava la notícia aquest passat dia 13. Des d’aleshores, els comentaris sobre els canvis de nomenclatura en els sistemes operatius en particular i la gamma de productes de programari en general de la companyia de Redmond, s’han deixat sentir a la Xarxa.

Microsoft ha emprat números de versió (Windows 3.1), anys (Windows 95, 98) noms (Millenium, XP, Vista) i ara sembla que torna als números de versió novament, ja que el motiu d’aquest 7 en el nom és que simplement és la setena edició del seu sistema operatiu, segons aclareix el mateix Mike Nash en un altre post del mateix bloc oficial de Windows Vista.

Aquest número 7 també ens revela que el nucli (kernel) del sistema contindrà canvis, doncs tal com podem llegir en aquest darrer post, els sistemes Windows 95, 98, 98SE i Millenium van ser variants de la versió 4.x, mentre que Windows 2000 està numerat com a 5.0, XP com a 5.1 i Vista com a 6.0 . El mateix autor aclareix que l’augment en el dígit de l’esquerra del punt denota canvis substancials en el nucli que poden redundar en conflictes de compatibilitat amb les aplicacions antigues en alguns casos, tot i que també s’ha volgut fer un aclariment tranquil·litzador afirmant que Microsoft ha après molt sobre això últim amb l’experiència acumulada.

Guillem Alsina