El nou cercador de Microsoft funciona sobre Linux!

Compartir

Buscant informació sobre la nova eina de cerca de la multinacional de Redmond, un blocaire s’ha topat amb què el domini Kumo.com es troba hostatjat en servidors que utilitzen GNU/Linux.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – En el bloc d’en Rafa Martín, bon amic meu i excel·lent professional de les noves tecnologies, llegeixo no sense certa sorpresa com el proper cercador de Microsoft que substituirà a Live.com i amb el qual la companyia de Redmond pensa fer la competència a Google, s’hostatja en servidors GNU/Linux. La notícia no hauria de tenir especial transcendència, perquè Microsoft pot haver subcontractat el seu desenvolupament a una empresa externa, ni que sigui en part, i que aquesta treballi sobre el sistema operatiu del pingüí, o bé que l’allotgi en un ISP que també treballi amb Linux, però sense cap mena de dubte la guerra que es manté entre els creadors de Windows i la comunitat del programari lliure fan que qualsevol petita notícia d’aquest tipus adquireixi un caràcter marcadament important.

Quelcom semblant va passar fa temps quan va sortir a la llum que Hotmail utilitzava també servidors Linux, malgrat que s’ha de tenir en compte que aquesta empresa fou adquirida per Microsoft, amb la qual cosa la llavors companyia de Bill Gates va haver de manejar una situació heretada. I no resulta tan fàcil migrar els servidors d’un servei amb tants usuaris i dades emmagatzemades.

Però tot i això, cal destacar que ja només per orgull i per imatge, Microsoft hauria de posar el seu nou motor de cerques en línia en funcionament sobre els seus propis servidors, ja que si empra els de la competència directa i, es pressuposa que tota empresa busca el millor, hauríem d’entendre que potser Microsoft no confii en el seu propi producte…

Per a l’anàlisi del lloc Kumo.com (en el qual de moment no hi ha res visible), Rafa Martín ha comptat amb les eines de Netcraft.

Més informació:

Entrada en el bloc d’en Rafa Martín

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Actualització amb nova informació

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)