El nou iPhone 4, un rècord més d’Apple

Compartir

iPhoneEl primer dia es van vendre 600.000 unitats, tota una fita sense precedents fins i tot per a la mateixa Apple, acostumada a batre marques. Tal fou l’èxit que, un cop més, els de Cupertino es van quedar sense unitats i van haver de parar temporalment les vendes.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Ja gairebé és difícil catalogar a aquesta informació com de notícia, ja que darrerament cada nou gàdget que treu al mercat la companyia de Cupertino es converteix en un èxit de vendes, però la veritat és que el nou iPhone 4 no ha estat una excepció en la seva estrena nord-americana i, és més, ha trencat la marca establerta amb l’iPad.

Fins a 600.000 nous iPhone es van vendre durant el primer dia de la seva comercialització als Estats Units. Apple va arribar a esgotar les unitats gràcies sobretot a una gran activitat en la seva botiga online, el que la va dur a haver de suspendre temporalment les vendes i va col·lapsar el lloc web d’Apple als Estats Units, que va arribar a experimentar una gran lentitud en el seu accés.

Alguns dels soferts clients online de la companyia de la poma mossegada hauran d’esperar fins a tres setmanes més d’allò que s’havia previst per poder gaudir del seu nou iPhone. Ara, només les unitats disponibles separen a Apple d’obtenir una xifra estratosfèrica en vendes.

En comparació, l’iPhone 3G S (la generació predecessora) va aconseguir arribar a un milió d’unitats venudes durant els tres primers dies de la seva comercialització. L’iPhone 4 hagués pogut arribar còmodament al milió i mig d’unitats, però sembla que aquesta xifra es veurà impedida per la manca d’estoc.

Davant d’això, Apple potser hauria de revisar la seva política de fabricació, ampliant en tot cas l’estoc de llançament per als seus dispositius personals com ara telèfons o tablets. Morir d’èxit per no poder satisfer la demanda i, amb això, començar a generar crítiques, és un risc que Apple corre, tot i que per ara no sembla en absolut preocupant.

Un dels aspectes que canvia en el nou iPhone és l’exclusivitat d’operadora amb la qual s’oferien els anteriors models, quelcom que en alguns països no es mantindrà (com l’Estat Espanyol, on les tres principals operadores el podran vendre), però que als Estats Units si es segueix amb AT&T malgrat que és probable que la seva principal rival Verizon entre aviat en el joc de l’iPhone.

El nou iPhone 4

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)