El nou kernel 2.6.29 de Linux inclou suport per a WiMAX

Compartir

GNU/LinuxLa tecnologia necessària ha estat proporcionada per Intel, empresa molt compromesa en el desenvolupament i ús d’aquest estàndard de comunicació.

Redacció – Ha estat publicada una nova versió del kernel Linux, que juntament amb les utilitats creades pel projecte GNU, formen el conjunt GNU/Linux que tantes distribucions diferents ens ha proporcionat.

Entre les principals millores afegides en aquesta nova versió, és destacable la inclusió de suport per a WiMAX, una tecnologia de connectivitat sense fils de banda ampla que supera a la WiFi en diversos aspectes com són la cobertura proporcionada per una antena (passant de diversos metres a quilòmetres), i la velocitat. WiMAX es proposa com l’opció de futur més interessant per facilitar la connectivitat a Internet, ja que amb unes poques antenes es pot donar servei a tota una gran àrea. És la tecnologia que ha estat emprada per cobrir vastes zones amb poca població, com la Lapònia finlandesa.

La tecnologia necessària per dotar al kernel Linux de suport per a WiMAX ha estat proporcionada per Intel, empresa molt compromesa en el desenvolupament d’aquest estàndard de comunicació. També ha proporcionat drivers per a algun dels seus dispositius.

El nou kernel inclou moltes altres novetats com per exemple suport per al sistema de fitxers Btrfs (encara en desenvolupament i, per tant, considerat inestable), millores en els serveis de virtualització, i en el suport per al sistema de fitxers Ext4. Pot ser descarregat i instal·lat manualment, o aquells que ho prefereixin poden esperar que comenci a ser inclòs en les diverses distribucions GNU/Linux existents.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina