El nou kernel de Linux aporta moltes millores per a ARM
L’arquitectura de maquinari que està gaudint de tant d’èxit en els dispositius mòbils (smartphones i tablets) és la protagonista de les novetats més importants de la versió 3.7 del kernel Linux, recentment publicada.
Com cada nova revisió del nucli Unix creat per Linus Torvalds inspirant-se en Minix, el kernel Linux 3.7 incorpora una llarga llista de novetats i millores. Les més destacables estan relacionades amb l’arquitectura de maquinari ARM.
L’èxit d’aquesta en smartphones i tablets i, al seu torn, l’èxit entre el públic d’aquests dispositius, ha dut l’ARM a ser una arquitectura àmpliament utilitzada entre fabricants i desenvolupadors. Un sistema operatiu de gran èxit com és Android, corre sobre aquesta arquitectura, i si ho fa és gràcies a GNU/Linux, plataforma en la qual es basa. No és res estrany, doncs, que donats tots aquests condicionants, els desenvolupadors del kernel i les empreses que els recolzen, hagin decidit invertir més esforços en aquesta puixant arquitectura.
Per començar, ofereix suport per a la nova arquitectura ARM de 64 bits, així com per a ARM multiplataforma. Això últim permet arrancar el mateix kernel en diversos xips ARM.
Altres afegits no relacionats amb la plataforma ARM són el suport per a mòduls del kernel signats digitalment mitjançant criptografia i diverses millores en el suport per al sistema de fitxers Btrfs.
Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org
- FutureBuds: els auriculars que saben quan te’ls has tret - 7 de març de 2019
- Paymo, el primer smartphone-cartera veritablement digital - 7 de març de 2019
- Mobile World Congress: algunes conclusions interessants - 4 de març de 2019