El nou RealPlayer permet descarregar vídeos encastats a la web en format Flash

Compartir

S’afegeix a tot l’arsenal d’eines que faciliten la descàrrega i salvaguarda en local de vídeos procedents de serveis en línia com YouTube. També facilita la tasca de publicar els nostres vídeos en xarxes socials, i és més lleuger per a executar-se en maquinari de menor potència.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – RealNetworks torna a la càrrega amb una nova versió del seu reproductor multimèdia, que aquest cop rep el nom de RealPlayer SP.

Una de les noves funcionalitats afegides al programa que més cridarà l’atenció dels usuaris és la possibilitat de descarregar els vídeos encastats en una gran quantitat de pàgines web en format Flash. Per a això, RealPlayer SP s’integrarà amb el navegador web, amb una funcionalitat semblant a la què presenta el client de Skype. Aquest darrer, en integrar-se amb el navegador, “reconeix” els números de telèfon presents a les pàgines web, afegint-los un botó que permet cursar trucades cap a ells amb un simple clic de ratolí.

En el cas dels vídeos, RealPlayer SP insereix una pestanya a la pàgina web que permet a l’usuari seleccionar l’opció de gravació, amb el que salvarà el vídeo a la llibreria local que el reproductor crea en el nostre ordinador. La compatibilitat d’aquesta funcionalitat no depèn de la pàgina que allotja els vídeos o de que el reproductor “reconegui” el servei, ja que en provar-ho m’he trobat amb què automàticament i sense haver de configurar res, ofereix l’opció de descàrrega per a totes les pàgines que empren el format Flash d’Adobe per a la reproducció de vídeo o, almenys, ha funcionat amb totes les que he provat.

Amb el nou RealPlayer SP podrem convertir els nostres vídeos per veure'ls en qualsevol dispositiu mòbil
Amb el nou RealPlayer SP podrem convertir els nostres vídeos per veure’ls en qualsevol dispositiu mòbil

A partir d’aquí, i ja siguin vídeos que teníem des del principi en local, o bé que hàgim descarregat de la web, podem convertir aquests continguts al format apropiat per ser vistos en la majoria de dispositius mòbils, des de smartphones com els de la família BlackBerry o l’iPhone d’Apple, fins a videoconsoles com la PSP o el reproductor multimèdia Zune de Microsoft. Tot aquest procés sempre d’una manera molt simple, adaptat al nivell de qualsevol usuari mitjà o principiant, i en el que podem definir la qualitat del vídeo resultant. Però, i si volem aconseguir la màxima qualitat possible per al programa en els vídeos que convertim, haurem d’adquirir la versió de pagament d’aquest programari.

Reproductor multimèdia social

Una altra cosa que podem fer amb els vídeos és pujar-los a la nostra xarxa social preferida. Com aquí si que el programa necessita el filtre adequat per a publicar el contingut, el què ens oferirà per defecte és enviar els nostres vídeos a Facebook i Twitter, les xarxes més populars i emprades avui en dia. Per al futur proper és possible que es publiquin més filtres.

Com en versions anteriors, també podem gravar CD’s i DVD’s des del mateix programa sense haver de passar per cap altra utilitat externa.

Objectiu: netbooks

El nou programa consumeix menys recursos de maquinari, quelcom que se li havia criticat a la versió immediatament anterior, RealPlayer Gold. Però aquesta disminució en el consum de recursos sembla respondre no només a la voluntat de millorar el rendiment del programa en els sistemes informàtics domèstics, sinó també a fer possible la seva execució en màquines que disposen d’un maquinari limitat, com per exemple els ja omnipresents netbooks.

I és que aquests petits ordinadors que ens acompanyen allà on anem són el candidat ideal a convertir-se en el nostre centre d’oci multimèdia ambulant, pel que semblen un objectiu molt sucós per a guanyar quota de mercat, i més si tenim en compte que els rivals directes d’aquest reproductor són Windows Media (encara pesat i lent segons les opinions de molts usuaris fins que surti la propera versió, més optimitzada per a netbooks), Apple iTunes (que pateix del mateix llast, executar-se massa lentament), i Videolan VLC (molt espartà en la seva interfície gràfica per a molts usuaris).

Només per a Windows

Tal vegada l’única fallada que puc atribuir-li a aquest programa és que els usuaris de Mac i de Linux no poden gaudir encara d’ell ni de les seves funcionalitats avançades. Una errada que no s’hauria d’haver produït, almenys, per als usuaris de Mac, tenint en compte que és una plataforma que augmenta la seva quota de mercat cada dia que passa. En el cas de Linux, molt ens temem que els seus usuaris són víctimes de l’habitual “no passa res si triguem una mica més a publicar-ho, tothom ho fa”…

En resum, doncs, una bona opció com a reproductor principal en el nostre ordinador, amb una gran quantitat de funcions i que agradarà sobretot als usuaris de dispositius mòbils, ja que tenen en ell una forma còmoda, ràpida i gratuïta de gestionar els seus continguts i traspassar-los als seus dispositius. Només es troben a faltar les versions per a altres plataformes diferents de Windows. Probablement triomfarà prou en el mercat dels netbooks, i des d’aquestes ratlles només se m’acut pensar que Real estaria desaprofitant una ocasió d’or si no busca acords amb algun fabricant per a preinstal·lar RealPlayer SP en els seus netbooks.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)