El nou tractat internacional de telecomunicacions busca tallar de socarrel el problema del spam

Compartir

El text recull l’obligació dels països signants de lluitar contra els enviaments massius de missatges no sol·licitats.

La carn en llauna que dóna origen a la denominació de spam per al correu brossa, mercès a un gag del grup britànic Monty Python

La carn en llauna que dóna origen a la denominació de spam per al correu brossa, mercès a un gag del grup britànic Monty Python

De la mateixa manera que hi ha paradisos fiscals, també hi ha paradisos per al spam, països i territoris les lleis dels quals són flexibles fins al punt de permetre i facilitar no només l’enviament massiu de missatges de correu electrònic, si no fins i tot les pràctiques de cibercrim.

El nou tractat internacional sobre telecomunicacions debatut recentment a Dubai inclou, en el seu text principal, una clàusula que obliga als països signants a posar totes les mesures necessàries per lluitar contra aquest mal endèmic de la Xarxa de xarxes com és el spam.

Per no donar més arguments als qui parlen d’un intent de control d’Internet per part de la UIT, aquest organisme aclareix que aquest punt no tracta sobre permetre una sèrie de continguts o no -és a dir, allunya el fantasma de la censura-, si no sobre les solucions tècniques necessàries per a detectar, identificar i limitar els enviaments massius de missatges.

El problema per a què això funcioni a la pràctica? Que, en alguns països, l’enviament de spam i, fins i tot, el cibercrim, constitueixen una pròspera indústria que dóna feina a milers de persones i un flux important d’ingressos als respectius governs en concepte d’impostos.

Fins i tot estats que han signat el document i que es compten entre els més permissius amb les pràctiques fraudulentes online (incloent el cibercrim i el spam), poden burlar i eludir fàcilment aquest apartat.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: