El Pacman de Google, tot un fenomen a la Xarxa

Compartir

JocsPer demanda popular, la companyia del cercador ha posat a disposició permanent dels internautes la versió de Pacman amb la qual va felicitar el 30 aniversari d’aquest joc mític.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Google ens té més que acostumats als seus "ous de Pasqua", els canvis que fa en el seu logotip per a felicitar, en ocasions puntuals, aniversaris o recordatoris de fets destacats.

Aquest cop, i fa pocs dies, li va tocar el torn al 30 aniversari de Pacman, el mític joc de recreatives de Namco que ha estat portat a totes les plataformes existents i que ha traspassat les barreres de la cultura tecnològica per passar a formar part de la cultura popular tal com altres videojocs o personatges sorgits d’aquest entorn. Pacman és l’arcade per antonomàsia, un joc molt simplista que va néixer en els entorns de vuit bits però que ha acompanyat diverses generacions sense deixar d’entretenir.

Fa uns dies, i per celebrar tal esdeveniment, a Google van canviar el logo del cercador per una al·lusió a Pacman, malgrat que hi havia sorpresa pel mig: no conformant-se amb posar una simple imatge al·lusiva, els nois de Sergey Brin i Larry Page van emprar AJAX per a crear una versió totalment funcional del joc, l’única pantalla del qual aprofita les lletres del nom Google per a formar el "terreny" de joc.

El gran èxit fou inesperat (malgrat que suposem que en part, sí s’hi comptava) fins a tal punt que els responsables de Google han decidit deixar la seva versió de Pacman a disposició de tothom qui hi vulgui jugar, permanentment a la Xarxa.

Per jugar a aquest joc, els botons del cercador canvien per a mostrar un d’ells el típic "insert coin" (inserir moneda) de les màquines recreatives. Si en qualsevol moment de la partida premem sobre aquest botó, podrem jugar un "dobles" amb qualsevol dels nostres amics, controlant l’altra persona a la "Sra. Pacman".

El joc creat per Google reprodueix fins i tot els bugs del joc original en el comportament dels fantasmes, eterns enemics de Pacman.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina