El Palm Pre enganya a l’iTunes fent-se passar per un iPod

Compartir

iPod/iPhoneEl nou telèfon de Palm permet sincronitzar música lliure de DRM, fotografies i vídeos amb el programari iTunes d’Apple en un ordinador amb Mac OS X (no sota Windows). Aquesta funcionalitat podria ser portada davant dels tribunals per la companyia de Cupertino.

Redacció – Poc a poc es van coneixent més detalls tècnics del nou smartphone de Palm, que marca el ressorgiment d’una companyia que havia arribat a estar molt tocada després de perdre el rumb i de que les plataformes de Symbian i RIM li treiessin una part substancial del mercat que havia creat amb el Palm OS quan encara era una subsidiària d’US Robotics. Un d’aquests darrers detalls consisteix en el fet que aquest telèfon serà capaç de sincronitzar-se amb el programari iTunes d’Apple, el què pot portar a un enfrontament legal entre ambdues companyies. Tot i que la notícia es va conèixer durant el darrer Consumer Electronics Show (CES) de Las Vegas, no ha estat fins ara que l’edició online de la revista Fortune li ha donat ales a través del seu bloc Apple 2.0, que ha guanyat importància.

Palm Pre 

Aquesta funcionalitat, reconeguda per Palm, funciona només en un ordinador amb Mac OS X, i identifica al Palm Pre com un iPhone o iPod. precisament per aquí, i segons diversos analistes, poden venir-li els problemes a Palm, ja que Apple podria denunciar-la per violar drets de propietat intel·lectual i patents en haver dut a terme un procés d’enginyeria inversa per saber com s’identifiquen davant de l’iTunes els dispositius mòbils de la companyia de Cupertino.

Les cançons protegides per DRM queden fora de l’abast d’aquesta sincronització, que només accepta música lliure de proteccions digitals (recordem que les proteccions també són un sistema propietari d’Apple) juntament amb fotografies i vídeos. Per motius obvis, les aplicacions tampoc es sincronitzen, ja que per a què funcionessin en el Palm Pre, aquest hauria de ser compatible a nivell d’APIs i binaris amb els dispositius de la companyia de Cupertino.

L’èxit de Palm podria haver estat fet gràcies a què bona part del seu equip de desenvolupament procedeix, precisament, d’Apple, nodrint-se el fabricant de smartphones d’ex-treballadors de la companyia de Steve Jobs. Això podria donar lloc també a una altra acusació per la violació del degut secret industrial al què estan obligats els antics treballadors d’una empresa a partir del moment en què l’abandonen. Per ara, Apple no s’ha manifestat en cap sentit, però recordem que també va trigar força en demandar a Psystar.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)