El percentatge de Baidu en el mercat es “normalitza”

Compartir

Després del salt quantitatiu del mes passat, el percentatge de presència del cercador xinès en el mercat global torna a xifres més “normals”, encara que creixent respecte al gener.

Aquest passat mes de febrer donàvem a conèixer que, segons les estadístiques de Net Applications, el cercador xinès Baidu creixia espectacularment, passant del doble de la presència global que el mateix tenia al gener. Una “anomalia” difícil d’explicar i que ara torna a la “normalitat”, tot i que també amb una xifra creixent respecte al primer mes de l’any.

D’un 5,35% del mercat global que Baidu tenia a finals del gener d’aquest any, passava en només un mes a l’11,29%, un creixement excessiu de totes totes, i que veient la xifra amb la què ha tancat el març (6,06%) sembla més un “exabrupte”puntual que una tendència.

Entre novembre i desembre, les xifres del cercador xinès també havien fet un salt considerable, passant del 4,22% al 9,81%. Una altra anomalia.

Gràfica comparativa dels tres primers cercadors durant els darrers mesos, en què es poden apreciar clarament les dues "anomalies" en el creixement de Baidu

Gràfica comparativa dels tres primers cercadors durant els darrers mesos, en què es poden apreciar clarament les dues "anomalies" en el creixement de Baidu

Després de cadascuna d’aquestes pujades que han anat més enllà de la tendència alcista del cercador, aquest n’ha sortit reforçat, malgrat que igual que al gener, ha perdut el segon lloc que havia guanyat temporalment en el rànquing mundial, en favor de Yahoo!. Aquesta darrera, al seu torn, segueix creixent des de principis d’any, encara que això no ha influït favorablement en la seva cotització borsària.

Google Hong Kong també baixa en la seva presència global a la Xarxa, passant del 7,94% amb el què va tancar el febrer, al 5,09% del març.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: